Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

08 februari 2013

Veckans lilla fynd

Daddy-Long-Legs With illustrations by the author av Jean Webster (1876-1916) för en femma, med blyerts står det att Asta ägde den 1919. Webster var suffragett, socialt engagerad i barnhemsfrågor. Hon dog tyvärr ung i barnsäng.

7 kommentarer:

Metronyx sa...

Eeek, jag får rysningar varje gång någon säger daddy-long-lengs. För tyvärr tänker jag inte litteratur när det ordet dyker upp, snarare livsfarlig motståndare. På åtta ben. Så jag tänker snarare hoppa upp på stol, kvast och 'hellre-får-det-regna" en vecka än att ha en sån "kompis" i mitt hus. Boken kan ju vara bra dock, har aldrig läst den.

Mrs Calloway sa...

kul fynd. inte mist med tanke på Asta för snart 100 år sedan

Hanneles bokparadis sa...

Metronyx, hihi, själv är jag inte rädd för spindlar... har försökt bli av med mina rädslor, de tar energi. Spindlar är nyttiga; de äter skadedjur.

Mrs Calloway, jag tycker det är charmigt med böcker som någon annan har ägt och haft glädje av.

Ingrid sa...

Böcker med namn och eller dedikationer har ett extra speciellt värde tycker jag. Jag hoppas att Asta tyckte om sin bok den gången....

Ingerun sa...

Hm Pappa långben - det var väl en storsäljare på sin tid? Var den bra?

Znogge sa...

Grattis till ett bra köp. Jag tycker alltid det är roligt att läsa vem som ägt boken...

Hanneles bokparadis sa...

Ingrid, i de gamla böcker med vacker handstil är det trevligt, men inte lika kul med bläck i nya böcker...

Ingerun, den är filmatiserad också, flera gånger, man får plocka fram näsduken.

Znogge, ibland är det trevligt med små diskreta anteckningar i gamla böcker.