Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

12 juli 2013

Vi Läser om Virginia Woolf

Tidningen Vi Läser nr 3 har en fin artikel om Virginia Woolf, hur hennes modernistiska skrivande inte mottogs så bra av kritikerna. Melymbrosia, senare döpt till The Voyage Out (1915) var Woolfs första roman, den sista som översatts till svenska: Resan ut. Virginia Woolf ville inte bara skriva ytliga personbeskrivningar utan ville porträttera människor inifrån, berätta om deras tankar och känslor. Först boken Mot fyren (To the Lighthouse 1927) som är självbiografisk, blev en succé och tilldelas det franska Prix Femina-priset.

Recension Resan ut: HÄR.

4 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

Virginia Woolf är alltid rätt! jag erinrar mig att jag faktiskt köpt det numret av Vi läser... men vart tog den vägen???

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, hihi, känns igen...

Mattias Reuterberg sa...

Jag har bara läst Mrs. Dalloway av Virginia Woolf. I artikeln fanns en kort grej om Katherine Mansfield också som jag inte kände till, så läste ett gäng noveller av henne och tyckte hemskt mycket om dem. :-)

http://bokism.blogspot.se/2013/07/en-cool-katt.html

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mattias, visst är Katherine Mansfield bra, det finns en del av henne översatt till svenska.