Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

14 december 2013

Inget nyp i jul!

Inget NYP i jul betyder att vi låter bli NYProducerat i julklapp och istället unnar oss och våra medmänniskor något att återbruka. Att handla second hand är smart på många sätt. Second hand-produkter är i större grad giftfria, billiga och unika. Använd din fantasi.

6 kommentarer:

mimmimarie sa...

Haha, jag blev lurad. Fin idé dock.

♥ Hannele sa...

Mimmimarie, eller hur :)

klok som en bok sa...

Låter som en bra idé!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Det tycker jag med!

Metronyx sa...

He, he Mimmimarie, du är inte den enda som blev lurad. Det är bra om man man lyckas undvika att köpa alla julklappar nyproducerade. Sen, tycker jag att det är så himla bra att det har blivit så himla ok och självklart att man kan köpa presenter second hand utan att någon bryr sig. För jag tänker på alla som har dåligt ställt men vill ge sina kära något ändå, det är inte bara för att man är pank som man handlar på loppisar, tradera eller second hand numera. Så skäms-stämpeln är borta. Sen miljöaspekten är ju superbonus : D

♥ Hanneles paradis på Hisingen sa...

Metronyx, visst är det skönt att slippa "tävla" med varandra.