Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

15 december 2013

The Lighter Side of Irish Life

The Lighter Side of Irish Life (1911) av George A. Birmingham, pseudonym för James Owen Hannay. Boken innehåller fina illustrationer av Henry W. Kerr. Birmingham har skrivit mycket, exempelvis The Search Party (1909) som anses vara originalet till Den tredje polisen (The Third Policeman, 1940) av Flann O'Brien. När jag läser en bok, hittar jag alltid något intressant som för mej vidare. Jag kan inte läsa bara en bok.

6 kommentarer:

znogge sa...

Jag vill tvärtom läsa en i taget. Men jag noterar boktips och har liksom alltid böcker som väntar eller ska letas upp! Inspireras... Läsa hör verkligen till :-)

Hannele sa...

Znogge, jag läser ibland lite konstiga böcker :)

Ingrid sa...

Spännande tips, Hannele! Jag läser nog ungefär som du.

Hanneles bokparadis sa...

Ingrid, roligast så, med det tar mer tid...

Mrs Calloway sa...

jag läser också så. det ena leder till det andra...

Hannele sa...

Mrs Calloway, man lär sig en hel del :)