Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

25 juli 2017

då tiggde jag 2 pence

Jag brukar göra slut på de sista pengarna på flygplatsen, köper godis, pennor, almanacka, tidningar. Sist fattades det 2 pence när jag skulle betala mina pennor.
 Den unge mannen i kassan försökte verkligen hjälpa mig - men han hade inga mynt, han drog i lådor och letade. Det var sån där kassa där man stoppar i mynt, går inte att avrunda. Bredvid mej stod en man med massa mynt i handen - jag frågade om jag kunde få 2 pence... Nöjd hemma att jag inte ägde engelska sedlar heller - läste i tidningen att de skulle bytas ut, bli gamla innan min nästa resa.

6 kommentarer:

znogge sa...

I en av livsmedelsaffärerna i Parga fanns en bössa vars innehåll gick till hemlösa hundar och katter så där hamnade alla småmynten.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, Röda Korset har ofta på flygplatser.

Jokke sa...

När jag besökte Sverige i June, köpte jag i slutet med alla mina mynter (gamla 1kronor och 5kronor) nånting, tex pixi-bok Bockarna Bruse, kostar endast 15 kronor. ...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Jokke, Bocken Bruse är barnbarnens favorit. Skönt slippa ogiltiga pengar hemma.

Jokke sa...

Denna bok Bockarna Bruce är illusterad av Anna Friberger. Jag tycker också om bilder och berättelsen :)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Jokke, det är den vi har, jag tycker också om att läsa den, om och om igen.