Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

12 september 2018

internationella Migrändagen

Moa och migränmonstret av Gun-Britt Ahlström, Kristina Ahlström köpte jag till ett av barnbarnen. Författarna har bra erfarenhet och blivit av med migrän. Viktigt att hålla jämn blodsockernivå, äta mellanmål, många bra tips i boken.
Frukost och mellanmål är viktigt.
Det går att hålla monstret borta (KLICKA).

8 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Hade migrän. Har inte det längre. Tack och lov.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, kanske du inte slarvar med maten...

znogge sa...

Visst spelar kosten in men det är inte så enkelt som att alla slipper migrän om man äter rätt.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jag har inte citerat hela boken, tydligen har författarna god erfarenhet.

Mösstanten sa...

Förr hade jag migrän ibland. Aldrig sedan jag började äta LCHF. Men det kan ju bero på hormonomställningen när man blir äldre också. Men i alla fall är det inte lika viktigt med mellanmål och att ha regelbundna måltider med LCHF. Man håller en jämn blodsockernivå ändå. Jämn och inte för hög.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, själv har jag inte ens vanlig huvudvärk - men för barn med migrän är det viktigt med mellanmål, långa dagar i skolan.

Mösstanten sa...

Så kan det mycket väl vara, att barnen behöver mellanmål.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, absolut, barn växer och rör sig mera.