Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

26 maj 2019

Fredrik Backman om lycka

Ditt livs affär av Fredrik Backman är en kortroman, natten före julafton på sjukhuset i Helsingborg, funderingar när man får familj och slutar vara den viktigaste personen i sitt eget liv.  En liten julhistoria om vad vi lämnar efter oss och vad det betyder. "Man blir nog aldrig färdig men platsen man växte upp på. Jag hoppas att man aldrig blir färdig med sig själv heller."

"Lyckliga människor skapar ingenting, deras värld är en utan konst och musik och skyskrapor, utan upptäckter och innovationer. Alla ledare, alla dina hjältar, har varit besatta. Lyckliga människor blir inte besatta, de ägnar inte sina liv åt att bota sjukdomar eller få flygplan att lyfta. De lyckliga lämnar ingenting efter sig." (sid 55)

5 kommentarer:

Mösstanten sa...

Tack för tipset! Verkar vara en julhistoria som ger en något att tänka på.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, en liten bokpärla som väcker tankar.

Klimakteriehäxan sa...

Läste den precis till julen, 2017. Rar historia. Han har flera sidor, den där Backman!

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, min första Backman...

Anonym sa...

Stunning quest there. What happened after? Take care!