Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

24 juni 2019

Skönheten och odjuret av Inger Edelfeldt

"Om jag hade kunnat behålla min mäktiga spegelbild, tänkte hon. Om jag hade den alltid, som ett pärlemohus omkring mig. Skönheten. Då skulle allt vara annorlunda. Det skulle vara självklart att de tyckte om mig. Nej, kanske inte just tyckte om; men de skulle absolut vilja vara vänner med mig. De skulle inte våga gnälla. Fantastiskt, skulle de tänka; vi har blivit hembjudna till Leila." (sid 179)
Novellerna av Inger Edelfeldt innehåller stort antal, jag läser Skönheten och odjuret som berättar om ett gäng unga flickor i fjortonårs ålder. De är på väg till fest, Leila kände ingen, Madde bara de som fixat festen, hon bjöd flera av sina kompisar. De sminkade Leila och hon kände sig helt annorlunda, helt nytt ansikten. De stötte på några klasskamrater, Leila föreslår att de också kan följa med! Madde ringer till festarrangörer, flera brudar är välkomna, brudar var välkomna, kanon! De köpte stora festpåsar chips och skyndade till Metro. På busstorget upptäckte Madde att hon inte hade sin komihågbok längre. Med med namnen och adress till festen. I full panik sprang de tillbaka till telefonen.


Novell IV hos Ugglan:
37. Läs en novell som har samma titel som en film.

2 kommentarer:

Znogge sa...

Tydligen är det populärt när unga och söta "brudar" ansluter...

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, de är lite osäkra i den åldern... vill vara populära och omtyckta.