Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

01 december 2021

Jul på det lilla hotellet vid havet av Jenny Colgan

"Fintan suckade inombords. Han hade trott att det skulle vara incitament nog vid rekrytering av kock att de skulle få ett toppmodernt kök och mandat att själva skapa en kreativ meny av de lokala råvaror de valde att köpa in. Mure hade ett rikt utbud att välja bland: skaldjur, ostron, hummer och kräftor som drogs upp ur det iskalla vattnet varje morgon, frodiga grönsaker som bevarade sin smak i och med att de stod länge i jorden, glasört som glimmade likt smaragder längs de breda stränderna, varsamt plockade vilda svampar, hjortkött från fastlandet som var kraftigt och mörkt som choklad, fläder- och enbärsgin som bryggts på ön, rabarber i drivor.
    Dessutom ingick lyxigt boende på den vackra ön... han hade trott att det skulle vara en dröm som fick i uppfyllelse.
" (sid 44)
Jul på det lilla hotellet vid havet (2021) av Jenny Colgan är den fjärde fristående delen i serien om Flora på ön Mure. Flora är orolig för sin bror Fintan. Han har inte kommit över sorgen efter sin partner Coltan och Flora vill hjälpa honom att komma på fötter igen. Det hemsökta gamla hotellet vid öns spets var Coltans hjärteprojekt. Med lite hjälp från Flora kan Fintan förvandla hotellet till en festlig oas av sprakande brasor och god mat, allt lagom till jul.

Men att driva ett hotell visar sig inte så enkelt hon först trodde. Och att Flora dessutom är nybliven mamma gör det definitivt inte lättare. De enda som är intresserade av att komma till den vindpinade lilla ön för att arbeta i köket är en fransk kock med ett temperament som skrämmer i väg de flesta, en bortskämd norsk kökspojke som inte är den han utger sig för att vara och en smärtsamt blyg köksassistent som rodnar så fort någon pratar med henne.

5 kommentarer:

Mösstanten sa...

Det verkar vara en trevlig bok att läsa under julen. Skulle kanske funka bra som julfilm också?

Anki sa...

Ojdå, citaten gör mig väldigt hungrig! :D

Ama de casa sa...

Jag gillar omslaget, det ser väldigt mysigt ut :-)

wiolettan sa...

Detta låter som en trevlig bok, spännande i mina öron.
Ha en bra dag.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, miljöerna skulle vara underbara på film.

Anki, Colgan är väldigt mat- och bakintresserad.

Ama, tänk att resa till en skotsk ö i läsfåtöljen.

Wiolettan, trevlig och intressant på flera sätt.