Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

13 juli 2022

Den lilla blomsterhandeln vid havet av Ali McNamara


Den lilla blomsterhandeln vid havet (The little flower shop by the sea 2022) av Ali McNamara berättar om Poppy Carmichael som aldrig hade kunnat tro att hon skulle bli florist. Men när hon ärver sin mormors blomsterhandel på den vackra cornwallska kusten har hon inget annat val än att återvända till den pittoreska kuststaden St Felix i Cornwall där hon tillbringade en stor del av sin barndom. Många kommer ihåg henne fast hon inte varit där på flera år.

Poppy är fast besluten att göra sitt yttersta för sin älskade mormors skull, men att komma tillbaka till St Felix väcker många svåra minnen till liv. När hon lär känna den lokala blomsterodlaren Jake, en ung änkling med två tonårsbarn, vill hon först bara fly därifrån. Men med hjälp av fler nyfunna vänner och med kärleken blomstrande börjar Poppy sakta men säkert upptäcka vad som är så speciellt med den lilla blomsterhandeln vid havet. Perfekt sommarläsning, intressanta karaktärer i olika åldrar, trevliga miljöer.

"Vad hade jag att se fram emot om jag inte höll det jag lovat, sålde butiken och åkte tillbaka till London?  Jag hade just fått sparken från hotelljobbet, jag hade inte direkt några vänner och jag bodde i en liten lägenhet ovanför en spritbutik i Barnet, eftersom jag hade envisats med att klara mig själv när mamma ville att jag skulle jobba i Violets butik i Liverpool." (sid 73)

11 kommentarer:

Mösstanten sa...

Säkert trevlig läsning. Jag tror det är första gången jag stöter på författarnamnet Ali McNamara.

femfemman sa...

Feelgoodbok! Påminner i titeln med lilla bageriet.... Men läser gärna en sådan bok . Man mår bra!

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, tror du skulle gilla denna, det gjorde jag 🙂

Ama de casa sa...

Låter som en mysig bok :-)

Anki sa...

Låter bra! Perftekt för sommaren. :)

Christina Karlsson sa...

Å, det där låter som en behaglig sommarbok och jag gillar titeln...typiskt en sådan som skulle kunna bli ett spontanköp från min sida.
Allt gott! Kram Christina

Hanneles bokparadis sa...

Christina, jag spontanlånade på biblioteket 🙂
ha det bra

Znogge sa...

Den har jag reserverat på bibblan. Låter som trevlig sommarläsning.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, och fina omgivningar för en anglofil 🇬🇧

Veiken sa...

Låter precis som du skriver - en trevlig sommarläsning!

Hanneles bokparadis sa...

Veiken, sommarläsning ska vara lite somrigt!