Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

25 juli 2022

Jackie Collins i svtPlay

Lady Boss – tantsnuskets drottning Jackie Collins.
1968 publicerades Jackie Collins första roman, The World is Full of Married Men. Med omedelbar succé och skandalösa rubriker blev Collins en läsarfavorit över en natt. Sedan dess har hon byggt sitt imperium av romaner där kvinnliga protagonister alltid står i fokus. Men framgången har inte varit utan baksidor. Ända in på 1980-talet väckte hennes böcker kontrovers även i det frisinnade Sverige. Det här är berättelsen om en framgångsrik författarinna som överkom alla hinder i sin väg. Se: HÄR.
Inte helt lätt att hitta hennes böcker varken på loppis eller bibliotek. Läst en bok av Dame Barbara Cartland, som tycker att Jackie Collins har för mycket sex i sina böcker.

6 kommentarer:

femfemman sa...

Håller med henne, antisexdamen. Harcläst ett par böcker av Jackie Collins..för länge sedan. Inget jag vill återvända till...

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, jag har inte läst, letar…

Klimakteriehäxan sa...

Ja kanske ... såg dok om Cartland, det var riktigt roligt!

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, intressanta damer, ganska olika, föddes olika tider.

Mösstanten sa...

Tack för tipset!

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, riktigt bra intressant program.