Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

14 juli 2022

tips om bra film i svtPlay - helgfråga

Liljorna på marken (Lilies of the Field av William Edmund Barretts 1963) med Sidney Poitier - andra av hans Oscarsbelönade filmer visas nu i svtPlay, han blev 94 år, dog i våras.
På väg genom Arizonas öken möter den resande handelsmannen Homer Smith en grupp nunnor som har emigrerat från Europa. Han inser att deras gård behöver en hel del hjälp så Homer tar på sig några renoveringsprojekt åt kvinnorna. Den envisa moder Maria börjar tro att Gud har sänt honom för att hjälpa dem bygga ett kapell i öknen. Sidney Poitier blev den förste svarte skådespelaren att vinna en Oscar för bästa skådespelare, för sin insats i rollen som Homer Smith. I rollerna: Sidney Poitier, Lilia Skala, Lisa Mann, Francesca Jarvis m.fl. Se: HÄR.

Tipsa om böcker, resmål, tv-program och recept, det får gärna ha en anknytning till böcker. Det kan vara ett recept ur en roman till exempel eller ett tv-program som bygger på en bok. Ja ni förstår säkert var jag menar, undrar: Mia i Helgfrågan.

14 kommentarer:

femfemman sa...

Tack för tips! Låter riktigt intressant.

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, finns flera bra filmer med Sidney Poitier i svtPlay

Mrs Calloway sa...

I nattens hetta är nog bland det bästa jag sett. Samspelet med Rod Steiger var helt lysande. ska kolla upp de andra filmerna

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, många bra filmer i svtPlay

znogge sa...

Tack för tipset. Den har jag inte sett.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, många bra Oscar-vinnande filmer i svtPlay nu

Klimakteriehäxan sa...

Antar att så många Poitier-filmer dyker upp just nu för att han dog i våras, eller finns det nån annan förklaring??? filmerna har ju funnits jättelänge! Den här har jag inte sett. Än.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, Poitier är värd all uppmärksamhet, han och filmerna är riktigt bra.

Robert W sa...

Gissa vem som kommer på middag med Sidney Poitier såg jag som barn. Den här tror jag inte att jag sett.

Hanneles bokparadis sa...

Robert W, den har jag sett på svt med Spencer Tracy och Katharine Hepburn, riktigt bra och sevärd film.

Mia Eggimann sa...

Jag och sonen såg lite filmer häromdagen och då var han med, men kom ej ihåg hans namn.

Hanneles bokparadis sa...

Mia, Sidney Poitier har varit med i många filmer, kul att svtPlay visar.

Åsa sa...

Kände inte till denna. Tittar inte så ofta på svt play eftersom det då får gå via laptop, och det känns tröttsamt med dataskärmstittande. Blir oftast då dokumentär/reportage som lockar extra.

Hanneles bokparadis sa...

Åsa, skönt att sitta i sängen och titta 🙂