Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

19 september 2022

Kär i Paris i svtPlay

Kär i Paris (Funny Face 1957) En romantisk musikalkomedi om det unga bokhandelsbiträdet och amatörfilosofen Jo som blir upptäckt under en fotografering och erbjuden ett jobb som fotomodell. Hon är till en början ointresserad men när fotografen Dick berättar att jobbet innebär en resa till Paris så accepterar Jo, eftersom hon drömmer om att få träffa sin franske favoritfilosof Émile. Det blir en händelserik vecka i Paris och under de intensiva fotosessionerna blir Jo och Dick alltmer attraherade av varandra. I rollerna: Audrey Hepburn, Fred Astaire, Kay Thompson, Michel Auclair, Robert Flemyng m.fl.
Mycket fina gamla Paris-vyer. Känsliga tittare varnas för scenen där modefotografer rusar in i bokaffären och stökar till bland bokhyllorna, skrämmer stackars bokmalen Jo.

2 kommentarer:

Mösstanten sa...

En härlig gammal film som jag åtminstone har sett delar av. Såg dokumentären om Audrey Hepburn på SVT-play för ett par dagar sedan. Älskade för övrigt Fred Astaire-filmer när jag var liten. De gick ju på tv då.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, intressant dokumentär också om Audrey Hepburn som var duktig dansare. Fred Astaire-filmer visas i svtPlay ibland.