Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

28 september 2022

Ond tro av Anna Bailey

Ond tro (Tall Bones
2022) av Anna Bailey som själv har bott vid Klippiga bergen i Colorado, där boken utspelar sig. Hon har också hämtat influenser från tv-serier som Twin Peaks och True Detective. Numera är hon bosatt i Frankrike. Detta är hennes debut.

När sjuttonåriga Emma skiljs från sin vän Abigail på en fest ute i skogen tror hon – som de flesta tjejer i hennes ålder – att deras liv bara har börjat. Men mycket kommer att hända den natten, och hon kommer aldrig att få se Abigail igen.
Försvinnandet skapar sprickor i fasaden i småstaden Whistling Ridge, som under ytan bubblar av bittra fejder och motsättningar. Även inom Abigails familj finns det många frågor att ställa – till Noah, den äldre bror som Abigail svikit; till deras yngre bror Jude, som fortfarande haltar efter ett övergrepp i barndomen; till mamma Dolly och pappa Samuel, med deras respektive relationer till den eldige predikant som håller staden i sitt grepp.
Vad som helst kan hända i Whistling Ridge, denna krutdurk av småstadsilska. Det enda som behövs är en gnista – till exempel sanningen om vad som hände den där kvällen ute vid Tall Bones...

   "Har du tänkt närmare på College?" säger han till slut.
    Emma stirrar på sin mörka spegelbild och kör handen genom håret medan hon funderar på när hon senast duschade ordentligt. Hon har litet mycket på sin deodorant, för den kan hon spreja på för att dölja whiskeylukten, men plötsligt känns det som om hon låtit kroppen gå på ångor. Han kanske inte är intresserad om jag är smutsig och stinker av Rats cigaretter, tänker hon.
(sid 98) Modernista.

6 kommentarer:

Mösstanten sa...

Kan vara spännande. Småstäder kan ju framställas som rent farliga. Det är väl det här begränsade som lockar författarna kanske.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, finns båda varianter, men småstäder kan vara läskiga

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Det där låter onekligen spännande :D .

Hanneles bokparadis sa...

Orsakulla, passar kanske som läsning under höstmörknad

Znogge sa...

Tack för tipset. Den noteras.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, helt färsk, kanske kommit till biblioteket.