Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

03 oktober 2022

Cinema Paradiso i svtPlay

Cinema Paradiso italiensk långfilm från 1988
Den framgångsrike filmregissören Salvatore får bud från sin hemby på Sicilien att en viss Alfredo dött, ett bud som väcker många minnen till liv. Alfredo var biografmaskinist och härskade i ensamt majestät över Paradiso, den lilla byns biograf. Det blir en resa tillbaka i tiden till barndomsåren då Salvatore fick följa Alfredos arbete vid den magiska filmprojektorn. Regi: Giuseppe Tornatore. I rollerna: Philippe Noiret, Salvatore Cascio, Marco Leonardi, Jacques Perrin, Antonella Attili, Pupella Maggio m.fl. Se: HÄR.

7 kommentarer:

Mösstanten sa...

Tack för tipset! Ska tipsa min man också.

femfemman sa...

Kan var värd att kolla, om inte annat för det vackra språkets skull.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, en underbar film om en försvunnen tid.

Znogge sa...

Tack för tipset! Sicilien är ett av mina favoritresmål!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jag har ”bara” besökt trädgårdar i Rom

Klimakteriehäxan sa...

Kvitterar ditt tack för tips med samma till dig, den här filmen tror jag inte att jag sett men jag tror att man bör se den!

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, bör och bör, en fin film.