Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

22 oktober 2022

Göteborg läser #207

Göteborg läser 2022 har valt Drömmen om ett liv (1976) av Sun Axelsson, som utsågs till Årets bok 1978, hon skriver levande, lättillgängligt och drabbande om uppväxt och ursprung, platsen, sexualiteten, konsten och tidsandan.Hon synade sin samtid, det politiska sjuttiotalet, den tidens kulturmän. Och partier från Axelssons barndomsår, som tillbringades i Slottsskogen. Boken har fått ett eget bokmärke. Kanske även Gerd och BP har bokmärken.

8 kommentarer:

Znogge sa...

Den har jag missat helt. Tack för tipset! Snyggt med matchande bokmärke.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, inte varje dag man se ett sådant bokmärke 📚

Klimakteriehäxan sa...

Gillar Sun A.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, en riktig göteborgsförfattare 🙂

Geddfish ♥ sa...

Boken låter intressant! Snyggt bokmärke!

Hanneles bokparadis sa...

Geddfish ♥ man känner igen sig, 70-tals nostalgi.

BP sa...

Har aldrig sett att en bok får ett eget bokmärke. Ännu mera förvånande är att en bok från 1976 "vinner" en lästävling 2022. Man kan ju tycka att boken är totalt förlegad, men uppenbarligen inte.
PS. Försökte även klura ut vad saxen och hålet i byxorna betyder. Gissar att svaret finns i boken.

Hanneles bokparadis sa...

BP, Väldigt göteborgsk, fortfarande läsvärd… glömt saxen ✂️