Jag Àr anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och Àga böcker, lÀser, fotograferar, periodvis lÀsare; lÀser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek Àr uppfylld, Àr gift med en boklÀsare som Àlskar Fantomen. Som mormor och farmor lÀser jag Àven barnböcker. Jag mÄr bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker mÄste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den hÀr bloggen:

09 november 2022

humor 🇬🇧 kulturfrĂ„ga

Humor Àr svÄrt, intressant frÄga, jag skrattar Ät stillsam brittisk humor.

Georgy - en ploygirl (Georgy Girl 1966) om det festglada 60-talets London. Filmen Àr fyrfaldigt Oscarsnominerad, förstklassig komedi, bra skÄdespelare. Den oansenliga men livliga Georgy vill leva livet - men blir ett slags surrogatmamma till sin utsvÀvande rumskamrats baby.
Sju sorters mÀnniskor du trÀffar pÄ i en bokhandel (Seven Kinds of People You Find in Bookshops 2021) av Shaun Bythell, bokhandlaren som helst inte skulle vilja ha nÄgra kunder tycker jag Àr rolig lÀsning.
Blixten frÄn Titfield (The Titfield Thunderbolt),
en brittisk komedi frÄn 1953 om invÄnarna i brittiska Titfield som blir chockade nÀr de fÄr höra att jÀrnvÀgen till byn ska lÀggas ner. NÄgra entusiaster i byn bestÀmmer sig nu för att sjÀlva ta över driften.

Vilken kultur fÄr dig att skratta? undrar: Enligt O i Veckans KulturfrÄga.

16 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Jag har inte lÀst nÄgon av böckerna du beskriver men noterar dem. Mycket möjligt att jag fÄr tag pÄ dem hÀr, förmodligen pÄ engelska men det gÄr bra det med.
Jag gillar ocksÄ den dÀr speciella glimten i ögat som engelsmÀn tycks vara begÄvade med sedan födseln. IgÄr kvÀll fick jag uppleva den igen tack vare vÄra goda vÀnner frÄn England om har landat hÀr pÄ ön för tvÄ veckor.

Hanneles bokparadis sa...

Karin, tvÄ filmer jag tipsar om, vanskligt att tipsa om roliga saker, ibland fÄr jag skratta ensam... trevligt med brittiska vÀnner!

Znogge sa...

Jag kan skratta av mycket som tillexempel film, böcker och teater. Sedan Àr humor individuellt och man skrattar inte alltid om samma saker men det gör inte sÄ mycket. Skratta Àr dÀremot viktigt. Engelsk humor kan jag tycka om och skrattar fortfarande Ät "Skenet bedrar" eller "Pang i bygget".

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, det finns verkligen mycket helt galet underbar brittisk humor, klassiker du nĂ€mnder! 🇬🇧

Robert W sa...

Jag borde försöka skratta oftare. Jag har inte lÀst din bok eller sett dina filmer. Tack för tips!

Hanneles bokparadis sa...

Robert W, hĂ„ller med dig, visst mĂ„r man bra av skratt 🙂

Anna i Portugal sa...

Jag brukar sÀga att jag inte har nÄgon humor. Men tydligen Àr jag ganska rolig emellanÄt. Jag skrattar dÀremot vÀldigt mycket. Men aldrig Ät att nÄgon snubblar eller faller in i en pool eller liknande. SÄnt tycker jag inte Àr roligt alls. Ska kolla in dina tips!

Hanneles bokparadis sa...

Anna i Portugal, skratta Ät andra Àr inte humor

Ylva sa...

Humor i böcker Àr jÀttesvÄrt! Bokhandelboken verkar rolig.

Mrs Calloway sa...

det dÀr med humor Àr svÄrt. jag skrattar hysteriskt Ä MASH och min syster sÀger att det Àr sÄ hemskt. hon skrattar Ä Paasinlinna som jag inte förstÄr mig pÄ. Hyacinth Bucket fungerar alltid. To the Manor born med Oenelope Keith och Peter Bowles fungerade inte att se om.

Hanneles bokparadis sa...

Ylva, ge tips om roliga böcker Àr inte lÀtt.

Mrs Calloway, ibland kan favoriter Ă„ldras

Äventyret framtiden sa...

Haha, givetvis var det filmer. Jag Àr sÄ van att det handlar om böcker hÀr hos dig sÄ det gick lite grann av bara farten :)

KlimakteriehÀxan sa...

ApropÄ roliga britter sÄ skrattar jag ofta Ät Stephen Fry som Àr gruvligt kvicktÀnkt och riktigt ofta Ät Hyacinth. I Skenet bedrar.

Hanneles bokparadis sa...

Karin, mĂ„nga bra böcker har blivit film đŸŽ„

KlimakteriehĂ€xan, bra exempel pĂ„ humor jag gillar 🇬🇧

enligt O sa...

Bokhandlarboken lÄter rolig. Tack för tipset!

Hanneles bokparadis sa...

enligt O, lite boktips ocksĂ„ 📚