Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

29 december 2022

Morden i Midsomer: 25 år av TV-historia

Morden i Midsomer: 25 år av TV-historia
I 25 år har tittare världen över följt kommissarie Barnabys jakt på mördare i den fiktiva byn Midsomer. Tv-serien är inget annat än en braksuccé. För att fira jubilaren tittar vi tillbaka på hur serien en gång kom till och möter skådespelarna bakom de välkända karaktärerna. Se: HÄR.


När min längtan efter den engelska landsbygden blir för stor så plockar jag fram någon av mina 84 dvd:er. Inte intriger som viktigast, utan alla de fina miljöer, humor, kanske de äldsta filmerna bäst.

10 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Det är egentligen en aning besynnerligt att man kan tycka om en serie som handlar om mord så mycket som man gör. Men liksom du, så är det inte intrigerna som fascinerar utan även allt annat runt omkring. Efter så många år är man hemmastadd i serien. Har man inte något annat man vill se på så duger det jättebra med ett mord i Midsomer. Senast i går kväll såg vi på ett avsnitt.
Din header är fin! :)

Anna i Portugal sa...

Har sett nåt avsnitt här och där, men nu var det väldigt längesedan jag såg Morden i Midsomer. Har liksom inte fastnat även om det alltid varit bra mordhistorier. Ska väl ha något att göra på hemmet när jag blir gammal också :)

Hanneles bokparadis sa...

Karin, tack, passade på arr ta headern när vi hade snö. Jo, allt omkring i serien, som ett brittiskt turistprogram, vilket avsnitt såg ni?

znogge sa...

En mycket bra serie och alltid ett säkert kort!

Klimakteriehäxan sa...

Länge sen jag såg något avsnitt. Har en kompis som i princip kan alla utantill ....

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, skönt att bara slappa ibland 🙂

Klimakteriehäxan, vill inte lära mig utantill, försöker upptäcka något nytt...

femfemman sa...

Har lite svårt att se om serier eller filmer. Det finns många bra engelska serier. Landskapsbilderna är viktiga för att det ska bli riktigt bra, tycker jag.

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, dessa gamla är roligt att se igen 🇬🇧

BP sa...

Tror nog att jag sett alla "Morden i Midsommar". Är dock längt ifrån säker. Har tappat "kontakten" litet, för serien slutade ju visas på tv i samband med pandemin. Å om jag ska vara ärligt så föredrog jag "originalet Barnaby", nämligen John Nettles. Såg inte dokumentären, men jag ska... tror jag;-)

Hanneles bokparadis sa...

BP, jag gillar de äldsta, men de nya är också sevärda, otroligt att hitta nya teman till varje avsnitt 😳