Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

21 december 2022

Träningshacks

Träningshacks Den vetenskapliga vägen till bättre resultat och hälsa av av Josefine Aspenstrand är helt ny inspirerande bok för både soffpotatis och för dem som "vet allt" om träning. Vad är egentligen sant i alla rön om och åsikter kring träning? Regelbunden träning är viktigt för hälsan, men på vilket sätt och vilken träningsform ger bäst effekt? Hur ska man tänka kring låg- respektive högintensiv träning, hur ofta ska man träna och vad borde man undvika?
Lätt att gå vilse i träningsdjungeln och svårt att veta vad som egentligen är rätt. I den här reportageboken får vi möta några av Sveriges främsta forskare, experter och tränare som berättar hur det ligger till: Vad som händer i våra kroppar och knoppar när vi tränar, hur vi kan träna smartare och med större effekt, vilka misstag vi ska undvika, hur vi hittar motivationen och hållbara träningsformer.

10 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Säkert en väldigt bra bok. Men en riktigt trigger för mig. Jag håller mig till rörelse av olika slag, gör det som är roligt och varken räknar steg, km eller tid. Det passar mig utmärkt!

Hanneles bokparadis sa...

Anna i Portugal, boken passar alla som vill veta mer.

Hanna / Rak i ryggen sa...

Något att läsa för att inspireras att träna smartare.

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, precis, intressant bok 🏋️‍♀️

Mösstanten sa...

Bra bok, antar jag. Kanske även för den som inte tränar.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, en viktig inspirerande bok för dem som inte tränar.

Hannas krypin sa...

Tack för tipset. Känns som en bok för mig som verkligen brinner för träning och hälsa.

Znogge sa...

En viktig och bra bok tänker jag. Själv håller jag mig till vardagsmotion samt cykling och tycker det fungerar bra. Snart gör dessutom en spinningcykel entré :D

Lena i Wales sa...

Intressant.
Mycket om träning tror jag är myter, så bra att få lite "sanningar" också.
GOD JUL!

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, bra nya idéer och nya tankar.

Vardagsmotionen är bäst, och den senaste forskningen säger att det räcker med 6000 steg 🙂

Lena i Wales, precis, boken innehåller olika intressanta forskningsresultat, önskar detsamma!