Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

01 mars 2023

Gör mig behaglig för såret av Linda Boström Knausgård debut

Gör mig behaglig för såret : dikter (1998) av Linda Boström Knausgård är hennes debut. En lekfull diktsamling, laddad med sensuell magi. Här finns en säregen spänning, en röst som på samma gång tillhör en vuxen kvinna och en ung flicka.

eftermiddagen närmar sig ett slut
i läsesalen på biblioteket

jag föreställer mig de förbipasserandes kön
under kläderna
drar upp benen då sätet
sätter mig som en flicka omedveten och skär

9 kommentarer:

Mösstanten sa...

Försöker kommentera igen så får vi se hur det går.

Mösstanten sa...

Jamen det gick ju bra. Jag har bara läst romaner av Linda Boström Knausgård, men tyckt mycket om den. Skulle kanske läsa poesi också?

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, tycker mycket om Lindas romaner, nyfiken på hennes debut.

Anki sa...

Intressant! Jag har just läst Karl Oves bok Vinter. Det skulle vara säkert intressant att läsa något av Linda.

Lena i Wales sa...

För mig en ny författare. Har ju tappat mycket inom svenska litteratur genom åren utomlands. Hos dig lär man sig alltid något, tack!

Anna i Portugal sa...

Helt okänd författare för mig. Tänkte först det inte var konstigt eftersom det är dikter men ser sedan i kommentarerna att hon skrivit romaner med. Ingen jag läst dock. Håller med Lena, alltid lär jag mig något nytt hos dig.

Hanneles bokparadis sa...

Anki, Linda har skrivit flera bra böcker, mycket om temat psykisk ohälsa, hon har fått flera priser. Karl Ove Knausgårds årstidsböcker är fina.

Lena i Wales, kommer ju nya böcker hela tiden, även de gamla är läsvärda.

Anna i Portugal, Linda Boström Knausgårds alla romaner har jag läst, blev nyfiken på hennes debut, den är ju inte så känd, glad att jag hittade den på biblioteket.

Hanna / Rak i ryggen sa...

Läst hennes romaner, nu blev jag nyfiken!

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, jag har verkligen gillat Lindas romaner.