Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

22 mars 2023

nya böcker - kulturfråga

Böcker är inte färskvara, behöver inte åtnjutas omedelbart, tål lagring, har inte så bråttom, men några nya böcker blir det. Läst nyss Variationer på imperfekt av Nina Burton. Vill du kyssa en rebell? av Eva-Stina Byggmästar köar jag för på biblioteket, vill läsa Louise Glücks Marigold och Rose. Vill läsa Bland blommor : en vandring i Himalaya av Jamaica Kincaid, nyfiken på Peter Handkes nya Min dag i det andra landet : en demonhistoria, och Alla måste söderut av Marie Lundström vill jag läsa.

Läst nyss
En bok för Ingen : brev från en underpresterande övermänniska av Isabella Nilsson som är nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2023.

Vilka (nya) böcker ser du fram emot att läsa i vår? undrar: enligt O i veckans Kulturfråga.

10 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Visst är det så att böcker kan lagras och läsas när som helst. Jag tycker dock det är roligast med böcker från samtiden. Där jag kan relatera till det som sker. Men de bästa är där det blandas med inslag från tider längre tillbaka (aldrig framtiden, det gillar jag inte).

Znogge sa...

Böcker är verkligen inte färskvara utan kan avnjutas när det passar. Sedan kan det vara så att man ser fram mer emot vissa böcker och inte vill vänta så länge på dem.

Ha en god onsdag!

Robert W sa...

Jag håller helt med dig om att böcker inte ska ses som en färskvara. Sedan är det tyvärr så att förlagen inte lagerhåller böcker så länge nu för tiden. Efter ett par år mals de överblivna böckerna ner till pappersmassa.

Hanneles bokparadis sa...

tycker om att läsa blandat, gärna äldre samtida berättelser, olika genrer

femfemman sa...

Har helt enkelt för dålig koll. Blir att man köper/lånar bok som ligger i "boktopp"...eller av inspiration från dej. Bl.a. God eftermiddag!

Klimakteriehäxan sa...

Ojojoj du har verkligen kammat igenom och vet vart du är på väg!!!

Mrs Calloway sa...

En bok för ingen är jag lite nyfiken på. Eva - Stina Byggmästar brukar jag gärna läsa. Evt tar jag mig en titt på Marie Lundströms roman också

Hanneles bokparadis sa...

tyckte mycket om Isabella Nilssons bok

enligt O sa...

Tack för fina tips! Glücks bok är jag nyfiken på.

Hanneles bokparadis sa...

enligt O, Glück är ganska lättillgänglig.