Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

10 mars 2023

resa längs Irlands kust - fem en fredag


Resa längs Irlands kust (Adrian Dunbar’s Coastal Ireland) se: HÄR.
Adrian börjar sin resa med att besöka den 45 meter höga bron i Mizen Head. Han gör sedan en avstickare till Cork där han får en lektion i matlagning på en av Irlands bästa restauranger, innan han uppfyller sin dröm om att besöka ön Great Skellig, vars uråldriga klosterruin gjort sig berömt som Jedi-tempel i Star Wars.

1 Minns du hur du firade din 5-årsdag? nej.
2 Vilka fem saker från barndomen har du i förråd/källare? Jag har väldigt få saker kvar från min barndom efter 25 flyttar, lådan med mina dockor försvann i flytten till Sverige. Mycket gav jag till min lillasyster, som föddes när jag var tolv år.
3 Hur firade du din födelsedag för fem år sen? med mellansonens familj.
4 Vilka fem kända personer skulle du bjuda på ditt nästa kalas? inga.
5 Har du just nu fler än fem saker på din önskelista? nej, har ju allt.

Fem Fem en fredag hos: ElisaMatilda.

19 kommentarer:

Mösstanten sa...

Tack för tips igen! UR-play blir så lätt bortglömt, men där finns ju så mycket spännande att se.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, finns oerhört mycket intressant att se.

Anna i Portugal sa...

Håller verkligen med om punkt fyra! Så ointressant att äta middag med kändisar. Men om personerna bakom kändisfasaden skulle bjuda upp till trevliga samtal, ja då är det en annan sak.

Ingrid sa...

Då väljer även du att ha kalas med vänner i stället för med kändisar.
Ha en fin fredag!

Znogge sa...

Några kändisar tror jag inte är aktuella på mitt kalas heller utan jag firar med nära och kära. Däremot finns det kända personer som jag gärna skulle samtal med men vid andra tllfälen.

Önskar en god fredag!

wiolettan sa...

Låter som en intressant bok. Irland har jag aldrig besökt.
Dina fem punkt svar, ungefär som mina skulle vara, utom att jag skulle vilja bjuda kändiskocken Tareq Taylor. Jag är så dålig på matlagning och då kunde jag bjuda på något gott också.

Mrs Calloway sa...

saker vill en inte ha. har en haft yngre syskon finns det inte mycket kvar av saker ifrån barndomen. inte böcker heller. och så en rad flyttar ovanpå det.

Hanneles bokparadis sa...

Wiolettan, ingen bok utan program om Irland, du kan klicka på länken.

Mrs Calloway, några gamla böcker hade varit kul, men både flytt och lillasyster minskar utbudet.

Kina sa...

Jag tror också att det mesta man minns från barndomen är sådant man fått berättat för sig. Såvida det inte är något alldeles speciellt, som min 6-årsdag. Visst är det med sina nära och kära som man vill fira, men måste man välja kändisar så väljer jag sådan som jag tror har något att berätta för mig och andra. Ha en trevlig helg!

femfemman sa...

Får mej att tänka på min enda resa till Irland och den väldigt vackra vyn vid Cliffs of Moher. Tänker också på ett bad i Atlanten. Inte så vanligt att man badar i havet, fick jag veta. Men det var varmt... och en fin strand. Kommer inte ihåg var.
Fem-frågorna? Jadu. Den 24 nov 1958, den kommer jag omöjligen ihåg. INte mycket kvar sedan jag var barn... man hade ju inte så mycket grejer. Dock en hel del saker från föräldrahemmet. Fick en resa till Sthlm och "såsom i himmelen" av maken då jag fyllde 65. Hade säkert ingen bjudning. Det räcker att man har det vart tionde år. Så i år är det dags, för maken i maj och för mej i nov att bjuda på "kalas". Det blir att vi bjuder på mat på lokal. Trevligt, faktiskt!

Susjos sa...

Bara en skojig tanke att få ha lite kul med kändisar, och såklart roliga samtal tänker jag.
Nej nåt 5-års kalas minns jag inte heller, tiden går!
Ha en fin helg!

Hanneles bokparadis sa...

Kina, jag minns en del men inga tidiga kalas.

Anna-Lena, mäktiga vyer, platsen nämns i programmet. En av resenärerna ville bada i Atlanten, ganska kallt. Vilken trevlig födelsedag!

Susjos, jag samtalar gärna med kändisar men inte på mitt kalas 🙂

wiolettan sa...

Tack Hannele!
Nu har jag sett och begrundat. Otroligt vackra vyer, magiskt vackra en del av dom med sina berg och vatten.

Hanneles bokparadis sa...

Wiolettan, otroligt vackert på Irland, man tröttnar inte.

BP sa...

Guuuu vilken söt bild på dig som treåring:-)
Eloge att du minns hur du firade din födelsedag för fem år sedan, men du kanske "rådfrågade" din blogg;-)
Kändisar är jag urdålig på. Känner inte en igen dom. Men att äta middag med några fotbollsproffs skulle jag inte säga nej till;-)

Hanneles bokparadis sa...

BP, min mor tycker inte riktigt om bilden, grannen tog och jag är så smutsig... 🙂

Paula sa...

Du och jag Hannele, ungefär lika många flyttar, Jag bor bland flyttkartonger nu. Härligt foto på dig! Inga kändisar vill du ha på besök, det är väl lugnast så, undrar hur mina fem får plats på 35 kvadrat!

Helén sa...

Jag ska verkligen kolla på den där serien, jag skulle gärna åka till Irland någon. Det kanske får bli på min 60-årsdag eftersom 50-årsdagen firades i York 😊

Hanneles bokparadis sa...

Paula, hoppas jag slipper flytta mer, vi får se. Vi har plats nu när de fyra barnen flyttat hemifrån, inte så stort ändå; 70 m², tvättstuga och garage i nedre våningen.

Helén, tänk så trevligt det skulle vara! 🙂