Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

26 april 2023

Woolf-paket till äldsta barnbarn

Äldsta barnbarn önskar böcker ibland, jag swishar gärna när hon hittar något i bokaffären och fotar omslag. Nu önskade hon börja läsa Virginia Woolf, vi beställde några av hennes romaner. Tiden går fort, trodde inte riktigt att fjortonåringen redan var nyfiken. Vi har inte pratat, hon hade helt egen önskan.

6 kommentarer:

Mösstanten sa...

Så härligt att få dela läsintresset med ditt barnbarn. Hoppas att hon får glädje av böckerna. Även om hon inte får samma behållning som en vuxen av böckerna får hon sin upplevelse och den leder vidare. Och skulle det vara så att det inte känns helt rätt för henne att läsa dem nu så har hon dem ju och kan läsa dem senare i så fall.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, själv var jag nog klokast som 16-åring... och jag lär mig mycket av unga, men klart att läsupplevelsen kan bli annorlunda senare i livet.

Anna i Portugal sa...

Vad roligt att ni delar intresset och hyggligt att du hjälper till med inköpen.

Hanneles bokparadis sa...

Anna i Portugal, rolig uppgift för mormor 💕

Klimakteriehäxan sa...

Underbart!

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, verkligen!