Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

06 maj 2023

Coronation of Charles III and Camilla #228

Se headern.
Mina kungliga pennor passar nog idag som bokmärken i mina kungliga biografier och brittiska rese- och historieböcker... Idag tittar jag på kröningen av Storbritanniens kung Charles III och hans fru Camilla. Kanske även Gerd och BP har bokmärken.
Man kan titta på kröningen: HÄR.
skärmdump från svt
King Charles and Queen Camilla appear on Buckingham Palace balcony.

7 kommentarer:

Znogge sa...

Passar väldigt bra dagen till ära. Får se om jag hinner titta lite. Känns lite gammaldags med en sådan kröning...

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, bra att alla kläder, hästvagnar, smycken kommer till användning 🇬🇧

Klimakteriehäxan sa...

Ser detta (bitar av, var inte hemma under själva mösspåtagningen) med blandade känslor. Vilket jippo, vilken show, vilket slöseri med pengar! Och inte är jag särskilt förtjust i huvudpersonerna heller. Men visst, det är ju historia. Det trefaldiga levet var skithäftigt! Och Camillas klänning är vacker. Hennes man är det inte ...

Hanneles bokparadis sa...

En del gamla seder och bruk är fint 🇬🇧 Viktigt att ha en historia bakåt för annars blir vi historielösa. En modern kung som inkluderar.

femfemman sa...

Spöka ut två gamlingar på det sättet! Och denna otroliga kostnad.Hade väl gått att göra på ett enkelt sätt. Då hade Charles visat att han är både miljömedveten och ansvarstagande.

BP sa...

Hahaha! Väldigt passande bokmärken:-)
Såg bara lite fragment av kröningen och allt eftersnack. Vi hade strålande solsken så jag föredrog balkonghäng;-)

Hanneles bokparadis sa...

BP, underbart väder här med, kom ut på fin promenad 🙂