Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

29 maj 2023

Träningshacks

Träningshacks Den vetenskapliga vägen till bättre resultat och hälsa av av Josefine Aspenstrand är helt ny inspirerande bok för både soffpotatis och för dem som "vet allt" om träning. Vad är egentligen sant i alla rön om och åsikter kring träning? Regelbunden träning är viktigt för hälsan, men på vilket sätt och vilken träningsform ger bäst effekt? Hur ska man tänka kring låg- respektive högintensiv träning, hur ofta ska man träna och vad borde man undvika?

Lätt att gå vilse i träningsdjungeln och svårt att veta vad som egentligen är rätt. I den här reportageboken får vi möta några av Sveriges främsta forskare, experter och tränare som berättar hur det ligger till: Vad som händer i våra kroppar och knoppar när vi tränar, hur vi kan träna smartare och med större effekt, vilka misstag vi ska undvika, hur vi hittar motivationen och hållbara träningsformer.

Bra bok så här inför sommaren, med tips och råd, upptäcka träningsmyterna. Träna smartare, även när man har ont om tid. Den senaste forskningen säger att det räcker med 6000 steg 🙂

11 kommentarer:

Mösstanten sa...

Verkar vara en bra bok om träning. Tack för tipset!

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, inte alltid man har tid, inte ork, bra att "göra rätt"

Znogge sa...

Med sunt förnuft kommer man långt tänker jag. Tror inte att alla dess böcker behövs...

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, inte alla… men här finns mycket vettigt 🏋️‍♀️

Klimakteriehäxan sa...

Är fascinerad av din nya header!!!
6000 steg anger min mobil som "lagom" dagsdos promenad. Kommer rätt ofta upp i det, inte sällan också över.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, lite TRX med sonen i parken, han höll på med balansträning på lina.

Mikaela sa...

Du har en fin blogg. Tack för boktips

femfemman sa...

Låter som en väldigt intressant bok. Oftast av värde att läsa expertord. Men visst skuUndrar om man har något kapitel som riktar sig till pensionärer?
Har ställt om min Fitbit till 6000 steg. Lätt att komma upp till... och förbi. God eftermiddag

Hanneles bokparadis sa...

jag har gjort flera markeringar i boken, konkreta träningstips, falska påståenden, det mesta går ut på att vi ska träna för hela livet! Även om hjärnans kondition, en färskvara; i 65-årsåldern som många kan märka att minnet inte längre är vad det en gång har varit.

Hanna / Rak i ryggen sa...

Brukar bli peppad av såna böcker. Tack för tips!

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, många nyttiga saker att fundera på.