Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

28 maj 2023

Ingen väg tillbaka av Trevor Wood

Ingen väg tillbaka (One Way Street 2023) av Trevor Wood
En rad bisarra drogrelaterade dödsfall bland hemlösa tonåringar har skapat oro i den nordöstra delen av Newcastle. Ryktet säger att det är en dålig omgång Spice - zombiedrogen som sveper genom stan - som bär skulden. Men när en av den hemlöse veteranen Jimmys nära vänner dras in i härvan känner sig Jimmy tvungen att försöka ta reda på vad som egentligen pågår. Jimmy är villkorligt dömd och hans övervakare påminner honom ständigt om att han måste hålla sig borta från trubbel. Tråkigt nog för Jimmy så verkar det vara hans öde att hamna där...

"Huset, som låg i den västra delen av staden, var litet, bara vardagsrum och kök där nere, sovrum och badrum där uppe. Men tryggt och hemtrevligt, för det mesta. Hon hyrde det billigt av en kompis; hade flyttat dit från sin lägenhet på ett kvinnohärbärge – en tillflyktsort för kvinnor som flytt undan våld i nära relationer, vilket Julie definitivt hade gjort. Det fanns bara ett problem – Jimmy fick inte lov att komma dit. Förståeligt nog rådde en strikt policy som inte tillät några män. Så utan att Jimmy visste om det hade Julie beslutat sig för att flytta. Kvinnorna som drev härbärget hade avrått henne å det bestämdaste och det hade Jimmy också, men hon var orubblig – hon vägrade att låta exets problem hindra henne från att gå vidare. Till slut gav personalen upp, eftersom Julie lämnade en värdefull plats åt någon annan som kanske behövde den mer." (sid 11) Översättning Jessica Hallén. Flera smakbitar: HÄR.

Trevor Wood är en brittisk författare, bosatt i Newcastle. Han har tjänstgjort inom den brittiska flottan i 16 år, har en mastersexamen i kreativt skrivande och har även arbetat som journalist. Ingen väg tillbaka är hans andra kriminalroman, efter den hyllade debuten Mannen på gatan. Modernista.

14 kommentarer:

Lottens Bokblogg sa...

Jag känner igen författarnamnet men har inte läst något av honom. Låter som det kunde vara något för mig, så tack för tips.

Robert W sa...

Den kände jag inte till, men den verkar intressant.

Mia Eggimann sa...

Tack för smakebiten, det låter klart intressant.

Anna i Portugal sa...

En okänd författare för mig, lägger till listan, gillar ju deckare och miljön där detta utspelar sig är jag nyfiken på.

Hanneles bokparadis sa...

omöjligt att ha koll på alla författare

Znogge sa...

Tack för tipset. Ny författare för mig men jag noterar.

Önskar en härlig dag nu!

Cinnamon sa...

Tack för smakbiten! Hade inte hört talas om författaren förut men nu vill jag läsa denna. :)

Monika sa...

Den där är jag nyfiken på!

Mrs Calloway sa...

kände inte till, men skulle kunna läsa vid tillfälle. tack för smakebiten!

Bokdivisionen sa...

Jag föredrar den här typen av böcker som bbc-filmatiseringar!

Paula sa...

Håller med Bokdivisionen, tycker mer om att se filmatiseringar än läsa böcker i genren. Tack för smakbit

Hanneles bokparadis sa...

boken fick bra recensioner i Göteborgs-Posten

Mikaela sa...

Den verkar vara bra och spännande

Hanneles bokparadis sa...

Mikaela, absolut läsvärd.