Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

12 juni 2023

Livet skiljer oss åt av Håkan Mattsson

Livet skiljer oss åt (2023) av Håkan Mattsson är andra boken i spänningstrilogin Livet och döden. En spänningsroman om tragiska livsöden sammanflätade genom årtionden, och om en familjs desperata ansträngningar för att läka.

Mathias Larssons familj har till sist återförenats när det kommer ett meddelande som ställer allt på ända: Linneas död är inte vad den verkar vara. Snart befinner sig Mathias och hans vapendragare Hassan mitt i en desperat jakt på svar, där en okänd förövare - som inte drar sig för mord - gör allt för att stoppa dem. Återigen blir familjen Larsson drabbad, och tiden håller på att rinna ut. Mathias måste avslöja sanningen, även om det kräver ett sökande på andra sidan graven. Vem var egentligen deras mystiske granne? Och hur kan händelser som utspelade sig för sextio år sedan påverka det som nu sker? Modernista.

   "Hej Ove, vad har du på hjärtat, då?"
   "Jo, din semester lider ju mot sitt slut, eller hur? Visst är du inne på sista veckan nu?"
    "Det stämmer, Jag är tillbaka på måndag, varför undrar du?"
    Ove harklade sig besvärat i andra änden. "Jo, det är som så att tidningen har ansökt om korttidspermittering av delar av personalstyrkan. Den här jävla coronan, alltså. Våra annonsörer har börjat dra öronen åt sig, vet du. Vi måste parera för uteblivna annonsintäkter. Ledningsgruppen tog beslutet strax efter midsommar. Och du är en av de som får gå ner på fyrtio procent."
    "Vadå, ska jag bara jobba två dagar i veckan, menar du? Hur blir det med lönen?"
(sid 15)

9 kommentarer:

Mösstanten sa...

Håkan Mattsson känner jag inte alls till. Kanske riktigt bra spänning?

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, Håkan Mattsson är ny författare för mig, men har kunskaper om att vara terapeut och pedagog, ger trovärdighet i skrivande.

Anna i Portugal sa...

Har haft kontakt med Håkan för några år sedan ang. webbplats. Ska nog prova att läsa hans böcker, tack för påminnelsen.

Klimakteriehäxan sa...

Låter inte ointressant ...

Hanneles bokparadis sa...

alltid intressant om man känner författaren.

Znogge sa...

Ny författare för mig men böckerna låter intressanta tycker jag.

Mrs Calloway sa...

har du sett Mias nya läsutmaning?
http://eggetbok.blogspot.com/2023/06/boktriss-i-alfabetet-veckans-bokstav-a.html

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, ja, funderar…

KajsaLisa sa...

Det kallas hyvling, tyvärr ett tillåtet oskick som vissa företag använder sig av bland annat Coop och HM.