Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

10 juni 2023

mitt vackraste bokmärke #233

För länge sedan följde jag med äldste sonen till Finland på hans ishockeyturnering i staden Rauma. Där lever spets- knyppling  kvarfortfarande, jag köpte ett vackert bokmärke som minne, användbart. Staden har Spetsveckan, Spetsturneringen, Fröken Spets... Gamla Raumo är Nordens största trästadsområde och upptogs på UNESCO:s världsarvslista 1991. Kanske även Gerd och BP har bokmärke.
i ny Pirta-tidning berättar de om spetsarna.

13 kommentarer:

Susie på Stjärnarve... sa...

Läste dina fem kommentarer först och håller med, läsning är ett måste och jag är tacksam över att min stroke inte slog ut den delen i hjärnan. Men...jag har knepigt att ligga och läsa - vilket är det jag gillar - eftersom det är svårt att hålla en bok och bläddra med en hand!
Vilket vackert bokmärke, men kan du verkligen använda det utan att förstöra det?
KRAM-Susie

Hanneles bokparadis sa...

Susie, fint men läsning, min 90-åriga mor läste fortfarande. Bokmärket är fint minne när jag följde med sonen till Rauma när han spelade ishockey där 🇫🇮

Znogge sa...

Det var verkligen ett mycket vackert och speciellt bokmärke. Ett fint minne också.

Anna i Portugal sa...

Väldigt fint bokmärke!

Hanneles bokparadis sa...

bokmärken är perfekta souvenirer 📖

Klimakteriehäxan sa...

Vackert! Alltför snyggt för att använda? Fick ett liknande av dottern, det använder jag. Men det var inte knypplat utan virkat.

Lena i Wales sa...

Så fint bokmärke!
Jag har haft ett vackert knypplat bokmärke, men vet inte var det finns längre.
Trevligt veckoslut!

Hanneles bokparadis sa...

jag lägger de finaste bokmärken i samma låda 🎁

femfemman sa...

Det var vackert. Och vilket hantverk. Borde kanske få en ram...

LauraKatarooma sa...

Oj! <3

Hanneles bokparadis sa...

absolut värt en inramning.

BP sa...

Du har helt rätt!!! Det är det vackraste bokmärke du har visat så länge jag har följt dina bidrag i alla fall. Extra skoj är ju att det är gjort i Finland och inte på Madeira eller på Rhodos, där virkade grejer är "grejen".

Hanneles bokparadis sa...

BP, eller hur, äkta finskt handgjort bokmärke 🇫🇮