Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

15 juli 2023

dyrast #236

Vi firade vår 40-åriga bröllopsdag nyligen på fin Michelin⭐restaurang. Notan sparar jag som bokmärke i en kokbok om en annan lyxig göteborgsk restaurang; Johannas hemligheter med recept av Leif Mannerström. Även David Bowie har ätit där, fast inte samtidigt med mig. Johanna är en staty utanför i Brunnsparken. Vissa sorters kokböcker är intressanta historieböcker. Kanske även Gerd, Klimakteriehäxan och BP har bokmärke.

10 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Det är en annorlunda upplevelse att äta en exklusiv måltid. Har gjort det några gånger och faktiskt bara en gång har jag tyckt det varit värt det. Hoppas ni fick en fantastiskt mat och dryck och finfint firande.

Hanneles bokparadis sa...

Anna i Portugal, en gång blev vi bjudna, andra gången tyckte vi det var väldigt gott och intressant, goda viner till.

Znogge sa...

Vi har ätit på riktigt lyxiga restauranger ett par gånger men jag måste säga att även om det var gott så speglade det inte alltid priset. En fyrtioårig bröllopsdag är dock värd att firas ordentligt!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, kanske skulle testa dagens lunch nån gång...

Geddfish ♥ sa...

Jodå, ibland får man slå till.
Deb nest påkostade restaurangmaten blev jag bjuden på i Danmark av min blivande Pusselbit för jättemånga år sedan. Den var sjurätters.
Dybart bokmärke, håller med dig!

Hanna / Rak i ryggen sa...

Grattis, 40 år, vilken prestation!

BP sa...

Skrattade gott när jag såg att du suddat ut priserna på notan. Förstår det. Smakar det så kostar det, men det är det absolut värt! Speciellt när man har 40-årig bröllopsdag. Stort GRATTIS!

Hanneles bokparadis sa...

Geddfish ♥ trevligt med lite extra ibland 💕

Hanna, tack! 🙂

BP, nån kan ju tro att vi är lite galna... Tack!

KajsaLisa sa...

Ha ha, själv har jag suttit bid samma bord som Jimmie Hendrix på en pub i London men det var några decennier mellan.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, jag har ätit lunch med Nobelpristagare Svetlana Aleksijevitj, som bodde ett par år i Göteborg.... fast vi var inte där samtidigt 🙂