Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

23 augusti 2023

kultursommar - kulturfråga

På cirkus med barnbarn vid midsommar, nöjda barnbarn. Vi var tre generationer på bio och såg Barbie, alla tyckte om, obegripligt att vissa länder förbjuder filmen. Såg Lilla Sjöjungfrun med barnbarn. Och såg De åtta bergen av Paolo Cognetti på bio med sonen, båda tyckte mycket om den, sonen lånade boken. Såg Guardians of the Galaxy på bio med maken, kul.
Trivs med att läsa i dagsljus, blivit varierande läsning. Spontarlånar på biblioteket, ingen större planering. Nytt och gammalt, Michel Houellebecqs senaste Lanzarote. J.B. Pristleys hundra år gamla böcker gillar jag, Nobelpristagare Abdulrazak Gurnahs Vid havet,  lite japanskt, lyrik, feelgood.

Hur såg din kultursommar 2023 ut?
undrar: Enligt O.

10 kommentarer:

Znogge sa...

Det låter som en bra och varierad kultursommar!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, vi är alla nöjda i familjen 🙂

Ylva sa...

Jag är nyfiken på Barbie men nu har ju "alla" redan sett den. Vad bred du är i din läsning! Ibland blir jag trött på mig själv när jag bara läser svenska författare...

Hanneles bokparadis sa...

Ylva, du kanske kan vänta ifall Barbie kommer på svt... fint att se på bio tyckte både dotter och dotterdotter som firade båda födelsedag just den dagen. Det blir väl lätt så att man läser det som tilltalar för stunden.

Klimakteriehäxan sa...

Du gör verkligen skäl för etiketten "kulturtant". Och då menar jag det i positiv bemärkelse.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, min stora familj håller mig sällskap 💕

enligt O sa...

Att läsa utomhus är något av det bästa jag vet.

Hanneles bokparadis sa...

enligt O, helt underbart!

Lotten sa...

Vi gillade Barbie också!

Hanneles bokparadis sa...

Lotten, fin film för alla åldrar.