Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

12 augusti 2023

långväga delikatess #239

Besökte sonens familj i Jämtland, med mig hade jag Långfil på tåget. En delikatess som slutas att tillverka på mejeriet. Bland de hälsosammaste produkterna, snäll mot magen, även för småbarn. Ska vispas lätt med gaffel, gott med rårörda lingon. Nu har jag ätit upp detta och ska klippa upp ett bokmärke som minne. Den passar bra som bokmärke i en bok av en jämtländsk författare, jag har flera böcker av Bodil Malmsten. Kanske även Gerd och BP har bokmärke.

6 kommentarer:

Znogge sa...

Långfil tycker jag inte om men min faster som var från Norrland åt det alltid. Det blir ett fint bokmärke och ett minne.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, ett fint minne av fina dagar i Jämtland hos sonens familj 💛

Geddfish ♥ sa...

Jag åt gärna långfil förr. Den var så rolig att äta, lång och seg. Kanske att försäljningen har minskat mycket eftersom tillverkningen läggs ner.
Jag vet att mamma och pappa fick med sig kultur från släktingar i Västmanland så vi kunde fortsätta att sätta hemma hos oss.

Det blir ett bra bokmärke! Och idag har jag ett fejkat hos mig.

Hanneles bokparadis sa...

Geddfish ♥ jag har gjort egen filbunke förr, nu köper jag färdig, säljs ofta på sommaren.

BP sa...

Där ser man. Har visserligen hört talas om Norrmejerier, men aldrig sett deras produkter här. Kul med att minnas filen i form av ett bokmärke. Bra idé:-)

Hanneles bokparadis sa...

BP, Långfil har sålts i Göteborg, Fjällfil finns fortfarande här, och nu minns jag ett trevligt besök i Jämtland hos sonens familj 💕