Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

19 september 2023

Götaverkens döva hjältar svt

På 1900-talet var en mängd döva arbetare med om att lägga grunden för den svenska välfärden. På varven i Göteborg arbetade runt 80-90 döva under varvens storhetstid. De var kända för sin noggrannhet och yrkesskicklighet. Döva människors berättelser är en del av vårt gemensamma kulturarv. I denna programserie blir dövas erfarenheter tydliga. Del 5 av 5: Götaverkens döva hjältar. Se: HÄR.

2 kommentarer:

znogge sa...

Det var intressant. Tänker att dövhet inte är ett hinder på något vis. Numera finns det fånga hjälpmedel men riktigt så var det ju inte förr.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, flera dokumentärer där barnen blev förbjudna att tala teckenspråk, och vara borta från föräldrarna. Känner en farfar som lärde sig teckenspråk när hans barnbarn var döv.