Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

06 september 2023

höst - kulturfråga

Höst har alltid varit min favoritårstid, sitter gärna ute med frukost, gillar läsa i dagsljus. Vi har en liten trädgård med frukt, egna äpplen, blåbär. Häftigt att plocka egna vindruvor 2 meter från köksdörren! Vackra höstfärger på buskar och träd. Våren är tråkigare tid när inget riktigt växer än.

Kulturellt inget bokat än, såg Orlando av Virginia Woolf på teater med dotter och dotterdotter förra veckan. Nyfiken på  Jonas Hassen Khemiris nya, köar för Kersti Ekmans om hennes läsning. Ska bli kul att läsa Horace Engdahls nya bok om hans spårvagnsresor i Göteborg.

Nobelveckan sitter jag klistrad framför tv:n, man lär sig mycket om ny forskning.

Vilka kulturella saker ser du fram emot i höst?
undrar: Enligt O i veckans Kulturfråga.

10 kommentarer:

Znogge sa...

Hösten kan vara en vacker och fin årstid men själv är jag mer för vår och sommar. Dock ser jag hösten som en nystart men det är väl så när man är van vid att leva efter ett läsår. Här blir inte bladen lika färgglada men det beror ju på att hösten är långsam och att vi inte har lika kallt. Läser mycket gör jag oavsett årstid.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, våren är ofta kall, blåsig, kal på växtlighet.

Geddfish ♥ sa...

Hösten låter som extra bokläsning och tända ljus. Mysigt. Men jag föredrar vår och sommar. Jag är uppvuxen med trädgård, en härlig barndom.
/Gerd

Hanneles bokparadis sa...

Gerd, jag minns också de färska morötter 🥕jag hämtade direkt från grönsakslandet, jordgubbar🍓 vi plockade, nyttigt godis!

Mrs Calloway sa...

härlig läsbänk. hösten har sina förtjänster. men våren är ganska härlig också. har svårt att välja

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, vissa dagar är det skönt att sitta i skuggan och läsa. Skönt att vi har olika årstider, alla har sina fördelar.

Robert W sa...

Har Horace Engdahl skrivit om sina spårvagnsresor? Jag trodde han bara rörde sig i de högre sfärerna.

Hanneles bokparadis sa...

Robert W, han vill ju göra bekantskap i sin nya närmiljö.

enligt O sa...

Horace Engdahls bok kanske kan vara något! Tack för tipset.

Hanneles bokparadis sa...

enligt O, ser fram emot hans spårvagnsresor (han har berättat lite i Göteborgs-Posten)