Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

07 september 2023

Under stjärnorna i Paris av Karolina Schützer

Under stjärnorna i Paris (2023) av Karolina Schützer.
Tv-reportern Sophia har satsat allt på karriären. När tjänsten som utrikeskorrespondent i Kairo blir vakant vet hon att jobbet är hennes. Nyskild och fast besluten om att lämna gråa Stockholm bakom sig hyr hon ut sin lägenhet innan hon ens är säker på att hon fått arbetet. Inför drygt en miljon tittare i direktsänd tv tvingas hon hantera beskedet att drömjobbet gått till en kollega. Strax därefter dör Sophias älskade mormor och det visar sig att hon lämnat efter sig en förfallen bar i Paris. Motvilligt åker Sophia dit för att snabbt sälja baren.
På plats möter hon en rad personer som tvingar henne att ifrågasätta sina livsval och drömmar. Vad vill hon egentligen med sitt liv och för vems skull?

  "Kön till lunchbaguetterna rörde sig framåt, Vemodet hade blandats med känslan av lyx som lägenheten omgav henne med. Till och med toaletten inne i det lilla badrummet kändes exklusiv, När hon hade borstat tänderna hade hon dragit med handen längs den guldfärgade kranen och kommit att tänka på Marie Antoinette. Den franska drottningen som var hela världens symbol för den privilegierade och slösaktiga överklassen, men som också beskrevs som olycklig." (sid 76)

6 kommentarer:

Mösstanten sa...

Lockande omslag och även Paris som miljö.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, kommer vi inte till,Paris så får jag läsa om der.

Klimakteriehäxan sa...

Lustigt nog är jag just nu mitt i den. Författarinnan har jag jobbat med, även med hennes supertrevlige och duktige man. Rar tjej.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, du känner många författare!

Znogge sa...

Tack för det tipset! Boken är noterad.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, tror du skulle gilla denna.