Jag Àr anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och Àga böcker, lÀser, fotograferar, periodvis lÀsare; lÀser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek Àr uppfylld, Àr gift med en boklÀsare som Àlskar Fantomen. Som mormor och farmor lÀser jag Àven barnböcker. Jag mÄr bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker mÄste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den hÀr bloggen:

28 september 2023

i Nantes 📚 olĂ€sta böcker Ă€r en skatt

Jag blir inte stressad av de olĂ€sta böckerna i bokhyllan, ser olĂ€sta böcker som en rikedom, en skatt. LĂ„nar gĂ€rna romaner pĂ„ biblioteket.  Numera försvinner böckerna fort ur bokaffĂ€rerna, antikvariat Ă€r en skattekista, nĂ€r man letar efter vissa författare. Man har ju sina favoriter och vill gĂ€rna lĂ€sa fler av en bra författare. Jag mĂ„r bra i ett rum fullt med böcker, en speciell kĂ€nsla, rofyllt, gammal dröm att ha ett eget bibliotek. 
Sitter pÄ ett café i Nantes i Frankrike, ska snart flyga hem.

5 kommentarer:

Znogge sa...

Böcker Àr verkligen en skatt!
Önskar er en fin hemresa nu.

femfemman sa...

Har en hel del olÀst ocksÄ. Förblir nog sÄ Trevligt med en fransk visit.

Hanneles bokparadis sa...

sÀllan vi Àr Frankrike, en lyxig resa med goda viner och god mat

Anna i Portugal sa...

Jag gillar ocksÄ att ha olÀsta böcker. Eller i mitt fall en lÄng lista med böcker jag Àr sugen att lÀsa. TÀnk om den listan var tom, vilken katastrof!

Hanneles bokparadis sa...

Anna i Portugal, du har sÄ rÀtt sÄ!