Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

21 december 2023

konsert med vikarie och väskförbud

Skulle ha varit legenden Herbert Blomstedts konsert ikväll, han är 96 år och skulle ha dirigerat Maria Joao Pires som är solist i Beethovens pianokonsert nr 4. Som avslutning skulle vi ha hört symfonin där Brahms hyllade singellivet på temat ”fri men glad”.
Men båda sjuka, vi får se hur det blir med Cristian Măcelaru som leder Göteborgs Symfoniker i Brahms älskade tredje symfoni och Beethovens fjärde pianokonsert. Solist är österrikiske stjärnpianisten Rudolf Buchbinder.

Förra året behövdes corona-pass, i år totalt väskförbud 👜 👛 👝

9 kommentarer:

Mösstanten sa...

Hoppas att ni får en fin konsert trots väskförbud. Och antingen händer, naturligtvis.

Mösstanten sa...

Inget händer, menade jag naturligtvis.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, klart att inget händer, men så är det just nu, höjd terrorhotsnivå i Sverige, gäller all idrott, konserter, större evenemang.

femfemman sa...

Vilken otrolig kulturmänniska dunär. Har inte hört talas om någon. Sjukdom, ja, det är ett vanligt tillstånd nu. Var väskförbyd i Konserthuset i Jönköping senast jag var där. Lite bökigt. Brukar ofta ha klänning, men nu fick det bli byxor. Med ficka. Och bilnyckeln helsäkrad i behån. Insåg att "finbyxorna" hade för osäkra fickor...

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, ingen sjukdom direkt, men dirigenten Herbert Blomstedt är 96 år, inte konstigt att han inte kommer. Lite bökigt utan väska, fickor har man ju inte...

KajsaLisa sa...

Råkade ut för samma sak i Lördags, men en i ett av banden fixade in oss som fotografer.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, skönt! 😀

znogge sa...

Det är tydligen olika från scen till sen för på Malmö opera är liten väska tillåten. I den åldern har man rätt att lämna återbud.

Hanneles bokparadis sa...

Zogge, vi såg inte en enda dam med handväska.