Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

23 januari 2024

Osmekmånad av Christina Lauren

Osmekmånad (The Unhoneymooners 2023) av Christina Lauren, som är en pseudonym för två författare, Lauren Billings och Christina Hobbs. De har skrivit 14 böcker som hamnat på New York Times bestsellerlista och deras böcker har utkommit på över 30 språk. Lauren Billings är doktor i neurovetenskap och Christina Hobbs är studievägledare. Modernista.

Olive och hennes tvillingsyster Ami är lika som bär på utsidan, men har helt olika personligheter. Dessutom har Olive otur med det mesta i livet, medan lyckan ständigt ler mot Ami. Nu ska Ami gifta sig, och hon har finansierat nästan hela sitt drömbröllop genom att vinna en rad internettävlingar. På bröllopet tvingas Olive umgås med brudgummens dryga storebror Ethan, som hon fullkomligen avskyr.
Turen vänder plötsligt när brudparet drabbas av ett missöde som gör att Olive och Ethan måste åka på ofrivillig smekmånad till Hawaii i deras ställe. De två ärkefienderna är fast beslutna att undvika varandra till varje pris, men till sin förvåning upptäcker Olive att Ethan är en både underhållande och charmerande reskamrat. Ett tag verkar det gå bra för Olive med såväl karriären som kärleken – nästan lite för bra. Men ödet har fler överraskningar i beredskap... Modernista.

Av uppenbara skäl ställde vi in vår tornaboda – den stora efterfesten hos tía Sylvia som skulle pågå till långt in på natten. Jag ser redan framför mig hur jag tillbringar morgondagen med att förpacka och frysa in den ofantliga mängden mat vi ägnat de senaste tre dagarna åt att laga; efter det här kommer det att dröja länge innan någon vill äta igen. Några av gästerna blev förda till sjukhus, men de flesta har åkt hem eller gått till sina hotellrum för att lida i avskildhet. Dane är i brudgumssviten. Mamma hänger över toaletten och har förvisat pappa till en av toaletterna i lobbyn. Hon messade och bad mig påminna honom om att dricksa städpersonalen. (sid 33)

7 kommentarer:

Znogge sa...

Tack för tipset! Den låter trevlig så den är noterad. En ny författare för mig vilket alltid är kul.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, Christina Lauren är nytt namn för mig också, en amerikansk författarduo av två författare.

Anna i Portugal sa...

Kan ju vara kul, om det inte blir för mycket pinsamheter :) Skriver upp!

Hanneles bokparadis sa...

Anna i Portugal, inte pinsamheter, lite roligheter.

femfemman sa...

Låter toppen. Underhållande! Tack!

Klimakteriehäxan sa...

"Osmekmånad" är hur som helst ett kul ord.

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, tror denna är en bok för dig.

Klimakteriehäxan, bra översättning 🙂