Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

22 februari 2024

minnesvärda läsplatser

En dröm som uppfylldes, ett av mina lyckligaste dygn på fyren Nidingen. Minnesvärd födelsedag med hela familjen, mitt första besök på en fyr. Med mig hade jag Mot fyren av Virginia Woolf. Trots att jag är höjdrädd satt jag uppe på fyren och läste.

En annan sann historia med samma bok: En sommar låg jag på fören på vår lilla H-båt och läste Virginia Woolfs Mot fyren. Båten guppade upp och ner i vågorna och jag tappade biblioteksboken i havet. Som tur var så lyckades maken plocka upp den, men den såg lite medfaren ut när jag lämnade tillbaka den. På den tiden fick man lämna in låneböckerna manuellt till bibliotekarie, hon tittade lite förvånad på den skrynkliga boken.

Berätta om den mest udda eller minnesvärda plats där du någonsin har läst en bok, undrar: Mia.

13 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Grattis till fyren Nidingen, och att du trotsade din höjdrädsla med att sitta uppe på den och läsa. Bravo!
Biblioteksboken Fyren ville kanske till någon fyr...ja, tänk vad allt biblioteksböcker får vara med om..Jag slängde en i misstag. Det råkade vara Nostradamus Les Prophéties, fastän på svenska. Den var så hemsk så förmodligen gick den reflexmässigt in i pappersinsamlingen. Jag fick förstås söka upp den när jag insåg mitt misstag och jag lyckades.

Mia Eggimann sa...

Ja men vad härligt att du fick besöka en fyr trots din höjdrädsla. Jag lämnade min bok ute i regnet men den gick inte läsa sen.

Hanneles bokparadis sa...

Karin, tänk att jag fick vänta 60 år för att få besöka en fyr första gången. Vilken tur att lyckades hitta boken igen, svårt att veta värdet av gamla böcker, så man inte slänger.

Mia, regnblöta böcker är inte läsbara, min favorittidning i brevlådan har någon gång varit regnblöt, fick ny.

femfemman sa...

Tur att ha en räddare i nödsituation..
Mina bästa lässtund är ju på stranden. Helst vid insjön.

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, simmande biblioteksböcker blir onödigt dyra. Jag sitter gärna på klippor vid havet och läser, men då får det inte vara alltför varmt, lite havsbris.

Mrs Calloway sa...

läsning vid havet är alltid fint. mitt inlägg rör sig också om vatten.

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, ibland promenad jag i skogen upp på berget där jag kan se havet, bra sittplats

Hanna / Rak i ryggen sa...

Vilka härliga läsminnen, tack för att du delar med dig 🙂

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, båda tillfällen trevliga, stunder jag minns med glädje.

Klimakteriehäxan sa...

Har inte besökt nån fyr alls tror jag. Krävde lite koncentration för att sitta där uppe och läsa eller hur?

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, njöt en hel del av stämningen och utsikten 🙂

Anna i Portugal sa...

Kul att du har två minnesvärda händelser kopplade till samma bok! Att läsa på en utsiktsplats har jag aldrig gjort, kan inte fokusera på en bok då vyerna är fantastiska.

Hanneles bokparadis sa...

Anna i Portugal, så mycket fokusering blir det kanske inte, men fint minne!