Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

14 mars 2024

fiktiv bokklubb - helgfråga

Intressant att prata böcker med ungdomar så jag skulle välja barnen i Enid Blytons bok Äventyrens Ö. Julian som ät mer mogen oc har säkert läst även lite vetenskapliga böcker vill jag gärna lyssna på. Julians lillebror Dick som gillar äventyr har säkert läst äventyrsböcker och har många tips. Georgina, den tuffa pojkflickan som vill bli kallad för George läser nog för lite äldre unga. Anne, minstingen, som egentligen föredrar en lugn tillvaro framför läskiga äventyr, är jag kanske mest lik, för i verkligheten är jag lite rädd för alltför spännande böcker. Lyssnar gärna på Annes tips. Hunden Tim får följa med, och kanske ungdomarna lär mig segla och ge tips på bra brittisk picknick-mat.

Fiktiv bokklubb: Om du skulle starta en bokklubb baserad på karaktärerna från en enda bok, vilken bok och vilka karaktärer skulle du välja? undrar: Mia.

5 kommentarer:

znogge sa...

Det var en spännande fråga. Jag skulle kunna tänka mig personerna i Merri Viks böcker om Lotta.

Klimakteriehäxan sa...

Den här helgfrågan var originell - jag var osäker på om jag förstod den rätt, men du har i a f gjort samma tolkning som jag. Heja Blyton!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, har inte läst Merri Viks Lotta-böcker som barn, men tanken att träffa Lottas kompisar låter trevligt.

Klimakteriehäxan, skulle vara trevligt att uppleva den brittiska landsbygden med Vi Fem-gänget.

KajsaLisa sa...

Liftarens guide till Galaxenserien, finns hur många roliga karaktärer som helst.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, den bokklubben skulle kunna hålla på hur länge som helst 🙂