Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

13 mars 2024

Gammal kärlek av Margaret Atwood

Gammal kärlek : noveller (2023) av Margaret Atwood.
I Gammal kärlek ger Atwood oss en samling gamla akademiker som dricker drinkar på förmiddagen och bråkar om vem som egentligen låg med vem för sextio år sedan. Här finns också en historia om sexualitet och fortplantning som en fortsättning på Gilead-världen och en dotter som försöker ta reda på om hennes mamma är en häxa.
Vi möter älskade katter, en förvirrad snigel, Martha Gellhorn, George Orwell, matematikern och filosofen Hypatia från Alexandria och en utomjording med sagoberättandets gåva.

Änkor
"Ursäkta. Här hänger jag upp mig på språkbruket, vilket man inte gör förrän man uppnått en viss ålder. För unga människor har saker och ting alltid hetat det som det heter nu - så inte för äldre. Vi lägger märke till gliporna och glappen. Och skämten som vi drog för ett antal decennier sedan är inte roliga längre, nu när det finns nya skämt. skämt som vi äldre inte alltid fattar."


Novellresan 2024 hos Ugglan.
Februari: Kanada.

2 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

jag gillade Gammal kärlek. Atwood är så mångsidig och fantastiskt att det är stor skam att hon inte fått Nobelpriset redan!

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, mångsidig läsvärd författare.