Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

25 mars 2024

sport ⛸ ⛸ selfie


1. Så minns jag gymnastiklektionerna i skolan: trist, många flickor hade "mens" ofta, för då slapp man gymnastiken, läraren skrev upp. På vintern två timmars tråkig skridskoåkning runt runt banan, men så fick även vi flickor börja spela ishockey - senare med egen tränare, första flickorna i klubben.
2. Det är "min" idrott framför andra (som aktiv och/eller som åskådare): dans.
3. Den stjärnan slutar aldrig att lysa på min idrottshimmel: göteborgaren världsmästaren Ingemar Johansson kom i mål ungefär samtidigt som jag efter 21 km GöteborgsVarvet 1981, och det var inte mig pressen fotade 🙂

4. Den boken/filmen/dokumentären/tv-serien med idrottsanknytning kan jag verkligen rekommendera: Skruva den som Beckham (Bend It Like Beckham), brittisk långfilm från 2002, dramakomedi om den 18-åriga Jess som föredrar att spela fotboll framför mer kvinnliga sysslor.
5. När det sänds sport i tv så ... läser jag oftast en bok.
6. Hur sugen är du på OS i sommar? kommer att titta, dock inte i Paris.

Selfie hos: Klimakteriehäxan.

14 kommentarer:

Znogge sa...

Jag tittar betydligt mindre på sport numera än vad jag gjorde förr. Det har bara blivit så.
Numera är flickorna oftast med på gymnastiken ändå men visst, det finns en och annan som ser det som en anledning att inte röra på sig.

Mrs Calloway sa...

dans ingick i gymnastikundervisningen ibland och det var det tråkigaste jag visste. viss idrott kan jag se medan jag läser

Hanneles bokparadis sa...

har svagt minne att vi kanske hade dans i skolan, jag var 16 när jag gick på dansskola med min lillebror. Som vuxen lärde jag mig jitterbug akrobatik, men hade ingen att dansa med... Lindy Hop lärde jag mig med maken för tio år sedan, kul 🙃

Geddfish ♥ sa...

Viktigt att röra på sig, ja. Jag använder promenader och gång i trapporna som vardagsmotion.
Här är TVn ganska tyst vad gäller sport.

Klimakteriehäxan sa...

Apropå Ingo: en god vän visade en bild på Ingemar och sa till sin son: titta, det här är en riktig kändis, vet du varför? Ja, sa grabben, han har sprungit maraton.

BP sa...

Bend it like Beckham har jag ju sett, men totalt glömt i sammanhanget. Tack för påminnelsen. Filmen är väldigt minnesvärt.
Annars är vi inte speciellt lika idag, förutom att vi båda två komma kolla OS i Paris om några månader:-)

femfemman sa...

Jodå. Det var tät mens under framförallt gymnasietiden. Eller någon annan skada. "Tjolanta" undrade om jag slutat gymnasiet, då jag gick i tvåan. Men envtvå i gymnastik fick jag trots allt. Inte illa...
Dans var kul. Har faktiskt ett instruktörsbevis i gammaldans. Dock många år sedan det begav sig.
Nja.. tror inte det blir så mycket kollat på OS. Beror nog på vädret. Men oftast kan jag hitta något annat att göra, än att sitt framför tvn...

Hanneles bokparadis sa...

jag kan sitta med min iPad i trädgården i skuggan och se på OS

Äventyret framtiden sa...

Det var mycket mens på den tiden, haha...men jag tyckte ändå rätt bra om gymnastik och idrott och visst ingick dans, volleyboll osv..
Tror inte att jag blir sittandes framför tv-n i sommar dock, när det är OS. Jag gör nog som du, läser en bok istället.

Hanneles bokparadis sa...

Karin, minns inte om jag försökte smita... men dåtidens mensskydd var inte helt gymnastikvänligt 🙃

Christian Lehmann Gisler sa...

Sååå häftigt att spurtar ihop med Johansson...minne för livet!
Filmen kommer jag ihåg, den var bra....

Hanneles bokparadis sa...

Christian, synd att jag var så dåligt tränad, hade varit kul att "slå" Ingemar Johansson 🏋️‍♀️

Paula sa...

Dans är bästa motionen och roligast, utan tvekan. Jag dansade jazzbalett ännu i fyrtioårsåldern på Balettakademin i Stockholm, alltså som vanlig motionär, men det var så himla kul.

Hanneles bokparadis sa...

Paula, wow, dans är verkligen roligt, finns olika för alla smaker. Förre året dansade jag med en grupp pensionärer. En koreograf ledde oss, en annan grupp uppträdde, en satt i rullstol.