Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

11 april 2024

En intellekt världsmästare UKON

Pratade om UKON på mitt antikvariat och av en händelse råkade de ha boken En intellekt världsmästare ; The man of street : liv och idéer av Ulf Karl Olov Nilsson, författare och psykoterapeut. Den var signerad av Gunnar D Hansson, poet och litteraturvetare, som hittat en märklig litterär självbiografi, Liv och idéer, skriven mellan 1929 och 1937 av den gåtfulla signaturen The Man of Street och tryckt i några få exemplar. Vem var den anonyma författaren? Han tycks ha drivit ett tryckeri vid Lilla Torget i Göteborg. Inte hunnit läsa än.

Av en händelse råkade UKON samtala med den internationelle belgiske Booker Prize-vinnaren Georgi Gospodinov om hans satirisk framtidsskildring Tidstillflykt, som är en lekfull, filosofisk och humoristisk roman. Och då fick jag även den andra signaturen av UKON.

4 kommentarer:

Mösstanten sa...

En del intressant där, räknar jag med. Har inte läst något av det du skriver om. Ukon blir jag ju nyfiken på.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, Georgi Gospodinovs satiriska framtidsskildring Tidstillflykt är helt ny och läsvärd. Bra intressant dag.

Znogge sa...

Det lät som en väldigt intressant dag i böckernas tecken.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, absolut, helt oplanerat 🙂