Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

08 april 2024

kosläpp 🐂 selfie

Vi har alltid ätit enkel okonstlad mat. Våra barn har aldrig fått margarin
1. Den fetthalten ska "min" mjölk ha: ohomogeniserad mjölk 4%, vispgrädde 40%
2. Den osten vill jag ha: alla, vi är ostomaner, getost också gott.
3. Den "mjölkmaten" är en favorit: äggost serveras ibland i lilla bageriet.
4. Den yoghurten serveras hos oss: Rysk yoghurt 17% med färsk frukt, till mig.
5. Om du ska ge namn till en ko, vad ska den heta? Rosa vanligt (?), min vän med det namn gillar inte det, har ingen ko, funderar inte på namn.
6. Har du något ko-minne? har smakat varm nymjölkad mjölk, inte gott. En ko trampade på min stortå som blev svart.
Selfie hos: Klimakteriehäxan.

18 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jag gillar också det naturliga i maten. Vill att mejeriprodukterna ska ha en del fett i sig, också för smakens skull.

(jag har sagt det tidigare, att jag får vara snabb med din blogg, för den hoppar över till konstiga sidor, både i dator och mobil. Vad det kan vara, tro?)

Znogge sa...

Vi brukar ha mjölk och yoghurt med 3% fetthalt. Tycker det blir lite mjukare smak då.
En gång sneddade vi genom en hage med ystra tjurkalvar. Det gör jag inte om...

Jag har samma problem med din blogg som Geddfish har så något är nog fel...

Hanneles bokparadis sa...

har anmält, vill ju inte ha reklam. Inte ”rädd” för fett, socker mycket farligare.

Klimakteriehäxan sa...

Vi är fler som har samma dåliga erfarenhet: man hinner knappast läsa ett inlägg här innan man slängs ut. Men du vet det redan. Nu till dagens ämne (får klicka in mig igen, det blir ju i a f bra för din klickstatistik ...)
Aj så ont det måste göra att få en ko på tån!
Jag tycker kor kan heta annat än Rosa, minns en som hette Stjärna åtminstone, hos grannen som var bonde. Nymjölkad mjölk är inte gott, håller med.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, reklamen kommer i alla fall inte tillbaka om man klickar fram en ny sida... har ingen ko, inte funderar jag på konamn dagligen.

Kina sa...

Ost är gott och kul att prova lite olika, men ibland blir man riktigt besviken. Äggost däremot har jag aldrig hört talas om! Rosa var mitt namnförslag också. Det var inte snällt att trampa på din tå! Ha det gott!

Geddfish ♥ sa...

Hannele: Så här är det för mig. Jag klickar på din blogg. Hemsidan laddas inte ner riktigt, utan det står och snurrar en knapp minut, såpass att det knappt går att läsa dina inlägg. Sen skiftar det snabbt över till reklam. Det hjälper inte att klicka på nytt ny sida, för det gör samma sak gång på gång.

Jag tänkte du skulle veta. Jag skulle nog prata med supporten.
Ha det bra!

Hanneles bokparadis sa...

Geddfish ♥ jag har försökt anmäla, tråkigt alltihopa.

Kina, äggost är något för Västkusten, förekommer stora helger.

femfemman sa...

Nä, mjölk direkt från kon, det är inte gott. Blev skillnad då vi fick en kyltank på gården, då blev mjölken kall och helt ok i smak. Men DRICKER mjölk, det gör jag aldrig. men till gröt är det gott med en skvätt.

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, kall mjölk till nybakade bullar är mums!

Nilla Tankebubblor sa...

Stackars lilla tån!
Jag håller med dig om hög procent på mjölkprodukterna. Ha en fin kväll.

BP sa...

Måste säga att du verkar ha ett matutbud som är helt olikt mitt på östkusten. Har aldrig sett rysk yoghurt, ohomogeniserad mjölk och äggost här.
Vispgrädde/mellangrädde konsumeras här också istället för mjölk i kaffet.
Mina föräldrar köpte mjölk direkt från bonden. Okej, den var inte "varm" men definitivt opastöriserad och jag älskade smaken. Det är kanske därför jag inte gillar de lågfetthaltiga mjölkprodukter som inte smakar någonting.

BP sa...

Har också problem med din blogg. Eller problem och problem. Mitt väldigt nitiska antivirusprogram varnar för din sida, men den öppnas i alla fall. Samma varning för samma virus kommer upp på två bloggare till, men hos dom öppnas inte bloggarna. Din öppnas i alla fall.

Hanneles bokparadis sa...

BP, verkar vara lugnt med bloggen för tillfället, har viruskollat också idag. Reklamsidor... har egentligen spärrat all reklam.
Inga ovanliga mjölkprodukter, det är bara det att du inte letat... inte samma sak med opastöriserad och ohomogeniserad mjölk, smakar riktigt!

Anna i Portugal sa...

Jag har också problem med din blogg. Därför jag inte kommenterar så ofta längre. Kul att läsa dina svar.

När jag skriver det här så har blogginlägget länkats om till https://menel-cim.info/zclkvisitor/f8a03170-f63d-11ee-8bb9-0affe0eace83/b71e37a0-18cb-11ea-9f38-0a157bfa6bfc?campaignid=e943a0c0-4dca-11ee-8404-123f4a2b6bb7 men eftersom kommentarsfältet ligger i en egen liten ruta så hoppas jag att jag kan skriva klart detta och få iväg det. tänker länken kanske kan hjälpa supporten. Ha en fin tisdag.

Hanneles bokparadis sa...

Anna i Portugal, ibland hoppar bloggen till olika reklamsidor, har anmält

Paula sa...

Nu då man vant sig vid pastöriserad mjölk är mjölken direkt från kossan äcklig! Rysk yoghurt köpte jag till matlagning ibland, sen blev det mer turkisk.

Hanneles bokparadis sa...

finns mycket att välja på, tröttnade på turkisk, makens favorit.