Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

03 april 2024

Mariam Naraghi på brunnslock

Mariam Naraghi gör sällskap med Lina Ekdahl, Malte Persson och Anna Greta Wide utanför Stadsbiblioteket vid Götaplatsen.

Näckrosbladen guppar, axel
mot axel i svallvågorna. Som om de
jobbar på börsen och vi är pengarna,
vars riktning de ska förutse.

Paddelbladet, verkligare
under vattenytan
trycker båten framåt. Du
vet inte vart vi ska
och hjälper mig dit.      
Mariam Naraghi


Parnass 2 2023 tar upp hur Göteborg befäster poesin med brunnslockspoeter: Lina Ekdahl, Anna Greta Wide, Malte Persson och senast Mariam Naraghi. Göteborg har utnämnts till Unesco city of literature i det internationella nätverket för kreativa städer. Nästa gång du promenerar i Göteborg så titta neråt mot gatan. Brunnslockspoesin är ett sätt att få fler att vända blicken mot gatan och upptäcka såväl poesi som regn – och vart regnet tar vägen.

2 kommentarer:

Mösstanten sa...

Kul att de sätter poesi på brunnslock. Jag antar att det är ganska välkänt i stan och att en del människor läser dikterna ibland.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, verkligen, man får titta ner på gatan.