Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

03 april 2024

våren ❄️ kultur

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgetztTkWIU-CyoxmHLb49z9NCWsqIFin7OrdrfcOfExAXQpUgsukyVz5vpnjlD41Ii38hQ4l3xzoY5RiSMudaVfKwXw1Y6Fw_61U6kgrQUGBrbZ1yYOMqCTltGNC2P-7xdXMr45g/s1600/9670rostigt.jpg
Sommardäck, längre ljusare dagar. "Sommartid" är värdelöst, mörka tidiga morgnar, vill fortsätta Normaltid. Lite tidigt att prata om våren, mycket snö under natten, vackert, påsknarcisser här gömt sig under snön (bild i headern).  Som en sagoskog, njuter av allt det vackra utanför våra fönster! ❄️ Vårpromenad i solsken.

Göteborgs-Posten sen, har den dock även i min iPad. Vårstädning kan det bli, maken får tvätta fönstren snart. I vår lilla bergsträdgård har vi lite vitsippor och andra vårblommor, krokus gömmer sig under snön. Gillar att läsa i dagsljus. Har haft vårfika på altanen, det är mysigt.
https://i0.wp.com/www.enligto.se/wp-content/uploads/2024/04/marc-schulte-3z8yZYTyM6w-unsplash-scaled.jpg?resize=850%2C567&ssl=1

Vad förknippar du med våren? undrar: enligt O i veckans Kulturfråga.

11 kommentarer:

Znogge sa...

Själv tycker jag att sommartid är perfekt och jag älskar långa och ljusa kvällar. Jag är inte uppe i svinottan så mig passar det perfekt :D

Just nu är det dock mer vinter än vår här. Ingen snö men kallt. April är april :D

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, kvällarna lika ljusa oavsett klockan ⏰

Ylva sa...

Det är så fint med vårblommorna även fast våren kommit av sig lite. Jag har sett blåsippor och vitsippor på samma ställe.

Hanneles bokparadis sa...

Ylva, våra vitsippor är på norrsidan, kommer lite senare.

Mrs Calloway sa...

ja, som sagt, lite altanhäng hanns det med innan snön kom. gillar också läsning i dagsljus

femfemman sa...

Tycker också det är fint med det tunna snötäcket som skimrar i solljuset.
Egentligen är snödagar i april också ett vårtecken. Den snön är inte förebud till mörker och kyla, utan till varmare tider och ljusa kvällar.
Har vant mig vid sommartiden nu. Tar några dagar. Skulle ändå föredra normaltid året om. God eftermiddag // Anna-Lena

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, visst mår man bra i dagsljus

Anna-Lena, ingen vinst med ”sommartid”. Det var vackert sagt om om vårtecken.

Susjos sa...

Jag gillar sommartid-ljusare kvällar! Visst vill man ha vår nu, skönt nog så töar snön bort, men det ska visst komma mera!

Hanneles bokparadis sa...

Susjos, kvällarna är ju lika ljusa oavsett klockan... 🙂
Vi får se hur det blir med snön.

enligt O sa...

Jag önskar mig sommartiden året om, men vi får se vad som blir bestämt och om EU kan enas. Läsa och fika utomhus är fint!

Hanneles bokparadis sa...

enligt O, morgontrötta jag vill inte gå upp en timme tidigare på vintern…