Jag Àr anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och Àga böcker, lÀser, fotograferar, periodvis lÀsare; lÀser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek Àr uppfylld, Àr gift med en boklÀsare som Àlskar Fantomen. Som mormor och farmor lÀser jag Àven barnböcker. Jag mÄr bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker mÄste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den hÀr bloggen:

15 april 2024

politik 🇾đŸ‡Ș selfie


Första demonstrationen, mitt Àldsta barnbarn fick söta rosa hörselskydd frÄn clas olsson. Inte rÀtt att lÀmna FRA-förslaget till nÀsta generation, Äret 2009. Fast nu Àr ju mesta övervakning vardagsmat.

1. Har du nĂ„gonsin varit inne pĂ„ att satsa pĂ„ en karriĂ€r i politiken? Ja, bytte snabbt medborgarskap till svensk, kanske bli statsminister...  har varit politiskt aktiv ett par decennier, stadsdelsnĂ€mnder, nĂ€mndeman, lokalt i Göteborg. Man kan inte klaga pĂ„ andra om man inte försökt sjĂ€lv.

2. Vilken aktuell frÄga kan fÄ in dig i en politisk diskussion? FörsÀmringar av kvinnors rÀttigheter i vÀrlden.

3. Har du lÀtt att bestÀmma vilket parti du ska rösta pÄ nÀr det blir val? Ja, fast det har blivit svÄrare, har bytt ibland, röstar inte alltid samma kommunalt och riks.

4. LÀser du tidningarnas ledarsidor? Ja, skummar i alla fall, beror pÄ Àmnet.

5. Kan du nÀmna en politiker, död eller levande, som du saknar i dagens debatt? Thorbjörn FÀlldin.

6. Kommer du att rösta i valet till EU-parlamentet som hĂ„lls 9 juni? PĂ„ parti eller person? Ja, en plikt att rösta med tanke pĂ„ alla kvinnor som kĂ€mpade för röstrĂ€tten. Att inte rösta Ă€r som ge sin röst till motstĂ„ndaren. 
Selfie hos: KlimakteriehÀxan.

15 kommentarer:

Znogge sa...

Kvinnors rĂ€ttigheter i vĂ€rlden Ă€r en skandal i vissa lĂ€nder. Det Ă€r sĂ„ illa att mĂ€n i religionens namn kan fĂ„ styra som de gör. DĂ€rför gĂ„r jag i taket nĂ€r man vill införa separata badtider och liknande för kvinnor. Även abortlagstiftningen gĂ„r tillbaka vilket Ă€r mycket skrĂ€mmande. Jag blir arg bara jag tĂ€nker pĂ„ det. Prata inte om att det Ă€r valfrihet för kvinnor för det handlar i största delen om ett mycket starkt tryck frĂ„n den manliga omngivningen.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, vĂ€rlden för kvinnor gĂ„r bakĂ„t med rasande fart 🙁

Geddfish ♥ sa...

TyvÀrr kunde jag inte lÀsa din blogg, jag fick virusvarningar. Trist, Hannele.
Önskar dig en fin mĂ„ndag!

Anna i Portugal sa...

Jag undviker Àmnet politik.. men hÄller med Znogge :)

KlimakteriehÀxan sa...

Du fÄr raska pÄ lite om du ska bli statsminister! Men kör pÄ vetja!

femfemman sa...

Du har ett tag pÄ dej att komma till ministerpost. Kan USA president vara 80+, sÄ kan vÀl Sveriges statsminister vara nÄgra Är yngre.
Hur kommer man Ät att göra nÄgot Ät kvinnors rÀttigheter, i de lÀnder dÀr det verkligen handlar om förtryck!? Det rÀcker ju inte att tycka hÀr i Sverige... och tycker man i de lÀnder som det gÀller, sÄ blir man dödad. Dessa j-a mÀn, som anser sig vara förmer Àn andra!
JodÄ, jag ska rösta i EU-valet. Undrar om man kan rösta bort idiotsaker som elva-timmarsregeln och plastkorksupphÀngningen?

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, sakfrÄgorna förnyas hela tiden, man fÄr rösta pÄ nÄgon som verkar vettig. Obegripligt hur mÀnnen kan ha sÄdan makt och förtrycka kvinnor, Àven i civiliserade lÀnder.

BP sa...

HÄller med Anna-Lena. Kan Biden och Trump bör du ocksÄ kunna hinna med att bli statsminister;-)
Röstar inte heller pÄ samma parti i riks- respektive kommunalvalet.
Vet inte om jag hÄller med dig och nÄgra andra att kvinnors rÀttigheter har försÀmrats. Förutom abortfrÄgan i USA har kvinnor betydligt mera rÀttigheter Àn för bara 20-30 Är sedan.
Är aningen förvĂ„nad att du saknar Thorjörn FĂ€lldin. Personligen skĂ€mdes jag dĂ„ nĂ€r han var statsminister. Tyckte han var rentav pinsam.

Hanneles bokparadis sa...

BP, i Sverige har kvinnor det bra, men i mÄnga andra lÀnder Àr det illa, dÀr kvinnor inte lÀngre fÄr utbilda sig lÀngre, att mÀnnen kan styra det sÄ illa för dem!

Nilla Tankebubblor sa...

FörsÀmringar av kvinnors rÀttigheter i vÀrlden. Viktigt!

KajsaLisa sa...

Du verkar ju insatt, kanske ett statsministerÀmne, ge inte upp kör pÄ. :)

Äventyret framtiden sa...

Satsa pÄ statsministerposten, kör hÄrt!
Helt rÀtt, rösta ska man annars ger man bort sin röst till nÄgon som man inte vill att ha ska fÄ den.
Politik Ă€r intressant, roligt och mindre roligt, ansvarsfullt. Även jag har varit aktiv politiker under ett antal Ă„r.

Hanneles bokparadis sa...

Karin, viktigt att rösta för annars ger man ju bort sin röst, till den man inte vill. Bryr man sig inte sÄ kan man inte klaga heller.

Paula sa...

Tycker det Àr svÄrt att hitta ett parti som tycker som jag i de flesta frÄgor.

Hanneles bokparadis sa...

Paula, det gÄr inte, man fÄr vÀlja det minst dÄliga.