Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

14 april 2024

Elva smaker av kärlek av Frida Gråsjö

Elva smaker av kärlek av Frida Gråsjö, hon är jurist, bosatt i Karlstad. Rosnäs-serie, senast med Drömläge för dystra hjärtan som legat högt på ljudbokslistorna. Elva smaker av kärlek är den femte boken i Rosnäs-serien, där vi får återse gamla vänner från kvinnokollektivet, Bodins Bed & Breakfast och Gamla Rosnäs antikvariat. Modernista.

Elsa Blom njuter av livet. Att vara bankdirektör är allt hon någonsin velat. Men när bankens styrelse beslutar sig för att slå ihop Rosnäs båda bankkontor är det inte längre Elsa som ska leda arbetet, utan en man som är betydligt yngre och mindre erfaren än hon.
Att bli omkörd för sin ålder på det sättet är inte ett alternativ, så när en möjlighet dyker upp att köpa ett företag med gedigen affärsplan och goda vinstmöjligheter hoppar Elsa på den. Det enda problemet är att hennes nya företag är en glassfabrik, och att hon inte kan ett dugg om glass.

Elsa är van vid att ha många bollar i luften men det här kan blir för mycket även för henne. Med en tight budget behöver hon ordna allt själv: från renovering och marknadsföring till att lista ut vilka – och hur många – glassmaker som är de ultimata. Frågan är hur hon ska lyckas ta sig ur den knipa hon hamnat i, och bevisa att gammal trots allt är äldst?

Även hennes klädsel var av det udda slaget. Hon hade ett par pösiga byxor med resår nere vid benslutet och grenen i höjd med knäna. Underdelen hade ett djungelliknande mönster i rostrött och grönt, vilket inte matchade de lila paljetter som prydde hennes vita t-shirt och formade en glittrande delfin på hennes bröst. Kvinnan släntrade fram med en avslappnad gångstil som fick Elsa att tro att hon var fullkomligt bekväm med sig själv och sin stil, och att hon sket fullständigt i om någon annan hade en åsikt om detta. Elsas hjärta sjönk i takt med att kvinnan närmade sig.
    "Det är jag som är Fanny."
(sid 33) Flera smakbitar: HÄR.

18 kommentarer:

Robert W sa...

Det är så svårt att hinna läsa vad du skrivit innan jag kastas vidare till McAfees varningssida.

Hanneles bokparadis sa...

Robert W, ”bara” trycka bort reklamsidan på som poppar upp ibland, har anmält

Mrs Calloway sa...

jag hann precis igenom innan allt försvann och jag fick meddelandet Something went wrong. men jag hann inte kommentera. tack för smakebiten!

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, ”bara” trycka bort reklamen… kommentarsfältet påverkas inte, är separat

femfemman sa...

Får aldrig upp reklam på din sida. Bara varning. Eller så blir jag inte insläppt, via kommunala datorn.

Tackar för tips. Den serien passar sannolikt mej, jag som gärna läser med den igenkänningsfaktor som man får via serier.Har läst flera av de feelgoodböcker som du tipsat om.Tack för det!

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, tror du skulle gilla denna.

Mia Eggimann sa...

Bra bok men du har något virus eller något som gör att jag kopplas bort

Znogge sa...

Tack för tipset. Har läst övriga så den är noterad.

Här går det inte att klicka bort någon sida så det är tur att jag läser snabbt :D

Hanneles bokparadis sa...

”bara” öppna ny sida, Gråsjö skriver trevliga böcker.

Lotten sa...

Den här serien är jag nyfiken på.
Jag har samma problem som övriga, och sidorna går inte att klicka bort. Men jag ser att du svarat att du anmält.

Cinnamon sa...

Tack för smakbiten! Ska kolla upp serien.

Hanneles bokparadis sa...

Frida Gråsjö är trevlig läsning

astridterese sa...

Det så ut som en meget koselig serie. Jeg må se om den er oversatt til norsk :-) Ha en riktig fin søndag!

Monika sa...

Det är svårt att kommentera smakbiten för jag hinner inte läsa den innan allt försvinner.

Paula sa...

Ofta hinner man inte läsa ditt inlägg innan man blir utslängd och får en säkerhetsvarning. Det är inte bara att trycka bort utan man måste börja om från början och gå in på nytt på sidan och försöka hinna med några rader till innan samma elände. Något måste gå att göra. Tack för smakbit, inte min genre

Boklysten sa...

Låter som eb ubtressant bok för mig. Tack för tips!

Bokdivisionen sa...

Jag skyndar mig alltid att öppna kommentarsrutan och stänger sedan ner bloggen, vilket blir på bekostnad av att jag inte hinner läsa allt du skriver tyvärr. Men kvinnokollektiv hann jag läsa och det lät trevligt!

Hanneles bokparadis sa...

Tråkigt, försökt anmäla det.