Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

05 april 2023

Drömläge för dystra hjärtan av Frida Gråsjö

Drömläge för dystra hjärtan (2023) av Frida Gråsjö är är den fjärde fristående boken i Rosnäs-serien. Författaren är jurist och feelgoodförfattare, bosatt i Karlstad. 
Dina Dimovic lutade sig närmare skärmen och granskade bilden. En röd stuga vid en sjö på landet i närheten av Rosnäs. Det kändes onekligen som ett drömläge, den perfekta platsen för henne att läka sitt dystra hjärta. När Dina blir snuvad på chansen att producera sitt drömprogram på TV samtidigt som hennes förhållande går i stöpet, tar hon ut alla sina semesterdagar och flyr till Dalsland. Tretton veckors ledighet borde få henne på fötter igen, och dessutom kan hon följa psykologens råd och konfrontera sina känslor efter Kär och galen on tour, TV-programmet hon arbetat med. Den lilla stugan borde vara den ideala platsen för återhämtning, men sommaren blir betydligt mer händelserik än Dina kunnat föreställa sig - och det visar sig att även dystra hjärtan kan finna sin plats i livet. Modernista.

"Väl hemma fick hennes varor knappt plats i det lilla kylskåpet under diskbänken. Hon övervägde för en sekund att fråga Matilda om att låna en hylla i hennes kylskåp. Men trots att hon satt ute på trappan en lång stund – med ett glas vin i handen, och såg solen vandra över sjön och till sist gå ner bakom skogen på andra sidan sjön – visade sig inte Matilda. Det kändes dumt att gå och knacka på och kylskåpsdörren hade ju ändå gått att stänga till sist. Hon fick väl helt enkelt äta upp maten lite snabbare och tänka sig för nästa gång hon handlade. Hon sippade på vinet hon öppnat."

9 kommentarer:

Mösstanten sa...

Lite nyfiken blir jag allt även om jag inte brukar läsa feelgood.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, finns ju ganska brett med olika teman.

Anna i Portugal sa...

En serie jag missat helt. Älskar att varva feelgood med crime. Så in på listan!

Znogge sa...

Tack för tipset! Förmodligen en bok helt i min smak :D

Klimakteriehäxan sa...

Aldrig hört talas om författaren - men kåken på omslaget påminner om Frödings Alster!

Hanneles bokparadis sa...

helt omöjligt att ha koll på alla författare 📚

Ylva sa...

Det låter som en trevlig bok när man vill ha lite underhållning.

wiolettan sa...

Det verkar bara något som jag skulle gilla. Tack för tipset.
Mysigt påskkort från barnbarn.
Önskar dig en trevlig Påskhelg.

Hanneles bokparadis sa...

behövs lättsamma böcker ibland 📚