Jag Àr anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och Àga böcker, lÀser, fotograferar, periodvis lÀsare; lÀser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek Àr uppfylld, Àr gift med en boklÀsare som Àlskar Fantomen. Som mormor och farmor lÀser jag Àven barnböcker. Jag mÄr bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker mÄste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den hÀr bloggen:

05 april 2023

fullt i poesihyllan 🩋 kulturfrĂ„ga

Det har blivit mer och mer poesi under flera decennier.

LĂ€ser inte deckare sĂ„ flitigt, denna pĂ„sk Ă€r jag mer nyfiken pĂ„ att plocka fram nĂ„gra lyrikböcker. Vill du kyssa en rebell? av Eva-Stina ByggmĂ€star har jag lĂ„nat pĂ„ biblioteket. HemfĂ€rd till glömskan av Kjell Espmark, Marigold och Rose av Louise GlĂŒck.

Vilka favoriter bland spÀnningsromaner har du? LÀser du nÄgon pÄskekrim i pÄsk, i sÄ fall vad? undrar: enligt O i veckans KulturfrÄga.

10 kommentarer:

Mösstanten sa...

HÀr finns en del poesi ocksÄ och det blev fullt. Jag tror nog att du har fler hyllor att stoppa in böcker i Àn jag, sÄ kanske har du mÄnga fler poesiböcker.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, jag Àr lite överraskad och glad att jag har sÄ mycket blandad poesi i hyllorna.

Znogge sa...

Jag föredrar ju deckare och spÀnningsromaner sÄ jag tror att jag hÄller mig till dylika denna pÄsk :D

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, toppen att det finns nĂ„got för alla smaker 🐣 đŸ„

Robert W sa...

Jag Àr förfÀrligt dÄlig pÄ att lÀsa lyrik. Synd, för det finns en hel del poesiskatter. Gustaf Fröding var en mycket kunnig och duktig poet.

Hanneles bokparadis sa...

Robert W, finns verkligen bÄde gamla och nya lÀsvÀrda poeter. Frödings texter har tonsatta i en gammal LP.

Bokdivisionen sa...

Liksom Robert Àr jag inget vidare pÄ att lÀsa poesi. Men jag fick tips om Bone av Yrsa Daley-Ward, och har lÄnat den men bara lÀst pyttelite som jag faktiskt gillat. Lite mer modern poesi.

Hanneles bokparadis sa...

Bokdivisionen, Àven poesi finns för alla smaker.

Mrs Calloway sa...

lÀser gÀrna lyrik. har reserverat Dansa i Odessa av Iliya Kaminsky pÄ biblioteket. ByggmÀstar brukar jag ocksÄ lÀsa sÄ henne har jag ocksÄ resrverat. men i pÄsk blir det Proust, Spaningen; Margareta Lindholm, Syskonen och Hesselholdt, Sopa ihop löv mot vinden

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, lÄter som bra pÄsklÀsning