Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

23 maj 2024

Den sista festen av Clare MacKintosh

Den sista festen (The Last Party 2024) av Clare MacKintosh Modernista.
Den första boken i hennes nya serie om kriminalassistent Ffion Morgan.
Det är nyårsafton och Rhys Lloyd har huset fullt av gäster. Hans semesterstugor vid Mirror Lake är en succé och han har generöst bjudit in byborna att dricka champagne med sina välbärgade nya grannar. Men vid midnatt ska Rhys ligga livlös i sjöns iskalla vatten.
På nyårsdagen har kriminalassistent Ffion Morgan en by full av misstänkta. Det pyttelilla samhället är hennes hem, så de misstänkta är hennes grannar, vänner och familj, och Ffion har dessutom egna hemligheter att bevaka.
När lögner uppdagas runt varje hörn blir frågan snart inte vem som ville se Rhys död – utan vem som till sist dödade honom. Översättning av Ing-Britt Björklund.

   "Han tar inte av sig skorna och tänder inga lampor. Han griper tag i trappräcket och biter ihop när illamåendet sköljer över honom. Han påminner sig om att han snart kommer att ligga mellan nytvättade vita lakan med ett rent badrum alldeles intill. Det kommer inte att dröja många sekunder förrän han slocknar och får en natts välbehövlig sömn och i morgon börjar han om på nytt, får möjlighet att gottgöra sina fel. När han vaknar kommer allt att kännas bättre. Han ska bli en bättre människa." (s 74)

5 kommentarer:

Mösstanten sa...

En helt okänd brittisk deckarförfattare. För mig alltså. Hon verkar populär. Spännande att hennes deckare utspelas i Wales. Tack för tips!

femfemman sa...

Alltid positivt med böcker i serie. Man blir "vän och bekant" med huvudkaraktärerna. Tack för tipset

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, Wales är ju trevlig miljö.

Anna-Lena, visst är det trevligt att bli bekant med karaktärerna.

Znogge sa...

Tack för tipset. Den noterar jag. Det är alltid trevlig med serier så att man blir bekant med karaktärerna.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, bra serier är trevligt.