Jag Àr anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och Àga böcker, lÀser, fotograferar, periodvis lÀsare; lÀser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek Àr uppfylld, Àr gift med en boklÀsare som Àlskar Fantomen. Som mormor och farmor lÀser jag Àven barnböcker. Jag mÄr bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker mÄste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den hÀr bloggen:

23 maj 2024

Den sista festen av Clare MacKintosh

Den sista festen (The Last Party 2024) av Clare MacKintosh Modernista.
Den första boken i hennes nya serie om kriminalassistent Ffion Morgan.
Det Àr nyÄrsafton och Rhys Lloyd har huset fullt av gÀster. Hans semesterstugor vid Mirror Lake Àr en succé och han har generöst bjudit in byborna att dricka champagne med sina vÀlbÀrgade nya grannar. Men vid midnatt ska Rhys ligga livlös i sjöns iskalla vatten.
PÄ nyÄrsdagen har kriminalassistent Ffion Morgan en by full av misstÀnkta. Det pyttelilla samhÀllet Àr hennes hem, sÄ de misstÀnkta Àr hennes grannar, vÀnner och familj, och Ffion har dessutom egna hemligheter att bevaka.
NĂ€r lögner uppdagas runt varje hörn blir frĂ„gan snart inte vem som ville se Rhys död – utan vem som till sist dödade honom. ÖversĂ€ttning av Ing-Britt Björklund.

   "Han tar inte av sig skorna och tĂ€nder inga lampor. Han griper tag i trapprĂ€cket och biter ihop nĂ€r illamĂ„endet sköljer över honom. Han pĂ„minner sig om att han snart kommer att ligga mellan nytvĂ€ttade vita lakan med ett rent badrum alldeles intill. Det kommer inte att dröja mĂ„nga sekunder förrĂ€n han slocknar och fĂ„r en natts vĂ€lbehövlig sömn och i morgon börjar han om pĂ„ nytt, fĂ„r möjlighet att gottgöra sina fel. NĂ€r han vaknar kommer allt att kĂ€nnas bĂ€ttre. Han ska bli en bĂ€ttre mĂ€nniska." (s 74)

5 kommentarer:

Mösstanten sa...

En helt okÀnd brittisk deckarförfattare. För mig alltsÄ. Hon verkar populÀr. SpÀnnande att hennes deckare utspelas i Wales. Tack för tips!

femfemman sa...

Alltid positivt med böcker i serie. Man blir "vÀn och bekant" med huvudkaraktÀrerna. Tack för tipset

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, Wales Àr ju trevlig miljö.

Anna-Lena, visst Àr det trevligt att bli bekant med karaktÀrerna.

Znogge sa...

Tack för tipset. Den noterar jag. Det Àr alltid trevlig med serier sÄ att man blir bekant med karaktÀrerna.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, bra serier Àr trevligt.